Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Att motivera sig själv

När man läser en riktigt intressant kurs i skolan så kan det vara busenkelt att ta sig upp på morgonen, lätt att ta tag i pluggandet, man känner sig engagerad på lektionerna och har lätt att lyssna och man kanske till och med väljer att läsa ännu fler sidor i boken än vad som behövs för att det ändå är så intressant.

Alla kurser är inte så.

Inte för alla, och kanske inte alla tider på året heller. Ibland kan man ju faktiskt hamna i perioder där det är extra tungt att plugga av hur många anledningar som helst…

Inför denna termin försökte jag hitta den perfekta praktikplatsen, men så blev det aldrig. Kanske var jag för kräsen jag vet inte, men jag blev till slut sugen på den här kursen i strategi- och verksamhetsstyrning så så fick det bli. Men det lockar fortfarande att tänka på att jag kunde befinna mig på betydligt varmare breddgrader, eller åtminstone på något annat ställe i världen, förutsatt att jag hittat en passande praktik eller kurs.
Tips till er EDM:are som har denna termin framför er, börja fundera & börja SÖKA!
Som tur är kan vi roa oss med att läsa om Annas äventyr i Norge, såå spännande! 🙂

IMG_6278
Från en föreläsning förra veckan om prestationsmätning som var pedagogisk
och bl a hade McDonald’s som exempel vid ett tillfälle

När jag är inne i omotiverande perioder får jag kämpa extra mycket med att se till att jag gör saker som hjälper mig att bli motiverad. Det kan vara småsaker som att se föreläsningar som underhållande, att sitta med personer som är positiva, sätta mig på platser där jag kan stänga av allt annat & att försöka göra pluggandet till en mysig grej. Man måste alltså samtidigt göra saker som man mår bra av. Jag hämtar till exempel fysisk energi när jag tränar pass och löpning, och psykisk energi när jag umgås med mina nära och kära. Viktigt är också att försöka se till att veckorna är så pass pluggintensiva att helgerna kan bli helt lediga. Som ni vet så jobbar jag ju ofta på helgerna, men det beror också på att jag tycker att det är så otroligt roligt så det kanske inte gills riktigt…eller? 😉

Har ni något bra tips på hur ni motiverar er själva att dela med er av?

bild

3 comments

 1. Anni

  Hur motiverar man sig när man ibland vill ge upp ? 🙂

 2. rebecca

  Hej Anni! Jag tror att man då måste värdera vad man är villig att ge upp. Hur långt har du hittills kommit och vad skulle det innebära om du ger upp? Kan du ge upp och vad skulle du i så fall göra istället? Skulle du göra dig själv eller någon annan besviken?
  Om vi tar som exempel att jag skulle ge upp min utbildning såhär halvvägs in i 5:e av totalt 6 terminer skulle det verkligen kännas som att snubbla på målsnöret, eller åtminstone upploppet. Även om känslan ofta kommer att man bara vill skita i allt, och det kan ju såklart gälla andra saker än bara plugg, så får man försöka ta sig i kragen och blicka framåt och minnas varför man gör det och vad det är man i slutändan vill uppnå..
  Hoppas du fick någorlunda tips eller svar på din fråga 🙂 Hälsningar Rebecca

 3. Supplemental Instruction | Service Management Blogg

  […] Service Management Blogg Morgondagens ledare bloggar om studentlivet ← Att motivera sig själv […]

Kommentarsfältet är stängt.