Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Studera utomlands

Hej på er! Tänk att det redan är februari, tiden går å himla fort. Vårterminen är som sagt igång, vilket betyder att jag precis passerat halvvägs i min utbildning. Man tycker att det känns långt med tre år innan man börjar studera men så helt plötsligt är man halvvägs, känns som att det var någon månad sedan bara som jag klev in på Campus Helsingborg för första gången för att börja läsa Logistic Service Managment. 

Just nu läser vi två 7,5 poängskurser parallellt i utbildningen, en kurs i juridik och en kurs i quantitative reserach. Tidigare har vi bara läst en 15 poängskurs i taget. Utöver dessa kurser läser jag ytterligare en kurs (utanför själva programmet) i akademiskt skrivande på engelska. Som en liten uppföljning på mitt förra inlägg om nyårslöften HÄR ser vi kurslitteraturen för dessa tre kurser här ovan, de som inte är köpta begagnade är lånade på bibliotek eller av vänner. Känns riktigt bra!

Nu i helgen motiverade jag mig till att plugga med en semla. Så mysigt. I helgen skrev jag också en ansökan till en sommarkurs utomlands. Där av att jag även läser en kurs i engelska just nu. Sista ansökningsdagen är i morgon (2019-02-08), ansökan och mer info hittar ni HÄR. Jag måste erkänna att jag är ganska nervös. Som många vet finns det möjlighet till utlandstermin när man läser Service Management, och på Lunds Universitet över lag. Utlandsstudier är ofta något som många frågar om innan man söker en utbildning. Jag har tidigare, innan jag började på universitetet, studerat lite utomlands och jag tyckte verkligen det var jättekul. Jag bodde då i Brighton i ett halvår. Som livet ser ut nu passar inte en hel utlandstermin för min del men det lockar mig verkligen att läsa en kurs utomlands. Jag har därför sökt kurser till sommaren utomlands. Jag tror att många siktar in sig på utlandstermin och att sommarkurserna som erbjuds lätt glöms bort. I år kan man söka kurser i bland annat China, Korea, Danmark och Finland. Jag hade verkligen tyckt att det var jättekul att få åka! Som avslutning undrar jag om möjligheten att studera utomlands är avgörande för er när ni söker till Universitetet?

 

Julia