Helsingborg, en engagerande studentstad!

Ny på denna bloggadress, utvilad (eller inte) efter jullovet, i full gång med ett projektarbete och med en innerlig längtan till kommande fredag, sitter jag nu åter framför datorn för ett blogginlägg. Fingrarna vandrar febrilt över tangentbordet och snön har åter dragit in över de skånska slätterna. Snö som jag (förhoppningsvis) kommer få se betydligt mer av nästa vecka då studentföreningen Stampus årliga skidresa till Österrikiska Bad Gastein går av stapeln.

Konsul Perssons Villa utgör ett centrum för Helsingborgs studentliv och det är också här flera av stadens studentorganisationer har sina kontor.

Just det här med olika studentorganisationer som skänker mervärde åt sina medlemmar är lite av temat på detta inlägg. En av de många fördelarna med Helsingborg som studentstad är att kommunen verkligen har valt att satsa på Campus. Denna satsning (till exempel Vision 2035) innebär, enligt mina egna erfarenheter, att samarbetet mellan Campus och olika studentorganisationer i staden fungerar väldigt bra. I Helsingborg finns flertalet olika studentorganisation så som MiH (Marknadsföreningen i Helsingborg), Studentföreningen Stampus, Helsingborgsspexet, kören Stämpus och inte minst Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion Agora.  Dessutom finns möjligheten att engagera sig vid institutionen för Service Mangement som exempelvis studentambassadör och på så sätt vara med och förmedla varför just Service Management är ett så bra ämne att studera.

Gemensamt för alla olika typer av engagemang som är möjliga på Campus är i mina ögon att det skänker ett mervärde till din studietid. Genom att engagera dig får du inte bara en bra merit på ditt CV utan också en möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper. För mig är det bästa med att engagera sig att man lär sig otroligt mycket samtidigt som man lär känna väldigt många fantastiska människor. Själv är jag engagerad i Samhällsvetarkåren centralt i Lund, som ekonomiansvarig i Samhällsvetarkårens Helsingborgssektionen Agora och inte minst engagerar jag mig på institutionen för Service Management.

Mitt engagemang har gett mig så otroligt mycket och gjort mitt liv ganska fantastiskt. Mitt råd till alla som studerar eller funderar på att studera på universitet är således att ENGAGERA ER! Det ger så otroligt mycket och dessutom är Helsingborg, med sitt starkt växande Campus (se t.ex. denna artikel), en fantastisk stad att engagera sig i. Därför trivs jag väldigt bra i Helsingborg och är övertygad om att alla framtida studenter som väljer att förlägga sina studier på Campus också kommer bli fantastiskt nöjda med sitt val.

På återseende!

 

Som aktiv i studentlivet får du träffa många intressanta personer. På bilden ser ni mig tillsammans med rapparen Dogge Doggelito som Agora bjöd in för en gästföreläsning i samband med en inspirationsdag på Campus.

 

Det här inlägget postades i Studentliv, Studier, Utbildning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Pingback: Byte av bloggadress! | Karriär i handeln

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt