Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Boosta din studieteknik

Hösten och där med också skolstart börjar nu närma sig. Det var ett tag sedan jag gjorde ett blogginlägg och sommarlov har verkligen varit skönt! I sommar har jag sett till att läsa mycket böcker och nu snackar vi böcker jag själv har valt ut och ingen kurslitteratur. Är det något som är sommarlov på riktigt så är det väl det? Att kunna läsa en bok utan att behöva lägga allt på minnet, att slöläsa och till och med kanske inte ens läsa ut boken om den inte var underhållande. 

När det kommer till just minnet har jag ett sjukt bra boktips till alla som ska börja studera till höst eller som bara behöver boosta sin studieteknik. Boken hjärnstark av Anders Hansen. Alltså varför har jag inte läst den tidigare? Varför sa ingen detta till mig när jag var helt ny på universitetet för två år sedan? Boken förklarar i detalj hur du kan träna upp din hjärna och förbättra minnet. Glöm alla spel som marknadsförs som hjärngymnastik, glöm tentadepp i denna bok finns alla svar. Det finns heller inget som har motiverat mig så mycket i löparspåret som denna bok. Vill ni ha en sammanfattning av boken kan ni lyssna på Anders Hansens sommarprat, helt klart värt varenda sekund! Näst på tur att läsas innan skolan drar igång är hans andra bok skärmhjärnan, den är jag faktiskt lite rädd för att läsa mest för att det är obehagligt hur beroende man faktiskt är av sin telefon. 

Förra hösten gjorde jag en lista här på bloggen med tips till dig som är ny på universitetet, den kan man hitta HÄR. Som ett tillägg till denna listan vill jag nu lägga till det jag lärt mig av boken hjärnstark. Hoppa inte över träning i tentaperioder! Börja långa dagar av plugg med en promenad. Glöm inte att röra på dig! Avslutningsvis bjuder jag på en sommarbild från Skåne, ett av Sveriges vackraste ställen på sommaren. 

Julia