Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Var hittar jag kurslitteratur?

Kurslitteraturen vi har i kursen “Hälsosektorns spridning”, vilket är den första inriktningskursen vi har i hälsa.

I det här inlägget tipsar jag om var du kan köpa kurslitteratur och andra tips så att du kan vara studentvänlig mot plånboken. Du som läser det här vet nog om att du som student får stå för kurslitteraturen själv på universitet och högskola, men det finns tips för att köpa böckerna så billigt som möjligt, eller i princip helt gratis. Hur då?

Låna på bibliotek

Att låna kurslitteratur på bibliotek sätter jag överst i detta inlägg för att lyfta detta sättet mer. Särskilt för dig som är nybliven student och ska flytta, eller till dig som vill komma väldigt billigt undan! Lunds universitet har väldigt många olika bibliotek, främst i Lund men också på Campus Helsingborg där du kan låna dina kursböcker. Låna helst delar eller alla kursböcker innan kursen börjar, annars blir dem alla snabbt utlånade av dina kursare. Däremot finns det en lösning att kolla om någon kursare vill dela och låna av varandra för att hjälpas åt och ni tänker både på ekonomin samt miljön 🙂 

För att låna på något att Lunds bibliotek kan du använda dig av LUBcat, som är Lunds universitets bibliotekskatalog. På hemsidan kan du se vilka bibliotek som har kurslitteraturen. Kanske stöter du på ordet “referensbok”. Det innebär att du inte får låna och ta med boken utanför biblioteket, du får däremot läsa den på plats på biblioteket. Detta är en fördel ifall alla tillgängliga böcker är utlånade så kan du i alla fall läsa på plats. 

Kolla även på stadsbiblioteken, exempelvis i Lund och Helsingborg för att se om de har kurslitteraturen du söker, men som kanske hunnit bli utlånade på andra bibliotek. 

Begagnad studentlitteratur

Campusbokhandeln säljer begagnad studentlitteratur och är en hemsida som jag har goda erfarenheter av. Det som är positivt är att efter kursens avslut kan du lämna in din använda studentlitteratur för att få dem sålda av Campusbokhandeln och du får en del av pengarna när de blivit sålda. Tips är att i god tid, även här, köpa innan kursen börjar för att få tag kurslitteraturen. Det har hänt mig att någon bok inte funnits att köpa begagnad för att jag var försent ute 🙂

Facebookgrupp

Självklart har vi i Service management en facebookgrupp där vi kan lägga upp kurslitteratur vi söker och säljer. Här finns länken dit och gruppen heter “Studentlitteratur KÖP & SÄLJ Service Management Campus Helsingborg”.