Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Vad kan man hitta på i Helsingborg?

Hej bloggen!

Idag tänkte jag berätta om några favoritplatser att besöka i Helsingborg och närområdet. Flyttar man till en ny stad för att studera kan det vara svårt att veta vad man kan hitta på under helgerna, var man kan äta en god lunch eller var det finns fin natur. Därför delar jag med mig av en lista med tips:

Pålsjö

Pålsjö är ett skog- och strövområde som ligger i norra Helsingborg. Här finns motionsspår, utegym, Pålsjö slott, café och parker. Pålsjö är nog Helsingborgs populäraste friluftsområde och erbjuder promenader i vackra miljöer. 

Landborgspromenaden 

Landborgspromenaden är ett vandringsstråk som sträcker sig över en mil längs med kusten i Helsingborg. Jag brukar gå längs med den norra delen av slingan som går upp mot Sofiero. Här har man stundvis havsutsikt, men får också se en del skog och villaområden. Miljön varierar mycket och det är en perfekt sträcka för en promenad, särskilt som en paus nu när det är mycket distansarbete hemma. 

Fria Bad och strandpromenaden

En solklar fördel med Helsingborg är såklart att det ligger vid havet. Längs med havet finns sandstrand, samlingsplatser och promenadstråk. Om man gillar att bada finns bryggor på Fria Bad, men det är också jättefint att bara sitta i solstolarna eller promenera längs med stranden. Under sommaren hålls en mängd aktiviteter vid havet, som turneringar och musikevent, och det finns gott om olika sorters mat och glass att köpa. Jag bor i närheten så jag tycker om att ta en promenad nere vid vattnet.

Fria Bad för några veckor sedan
Fria Bad på en sommarkväll

Sillen & Makrillen

Är man ute efter en lite lyxigare middag är Sillen & Makrillen att rekommendera. Restaurangen har ett fantastiskt läge med havsutsikt, så på sommaren är det jättefint! De serverar framförallt skaldjur och fisk, men också kötträtter. Det är definitivt ett dyrare alternativ, men jag måste säga att det är nog den godaste måltiden jag ätit i Helsingborg. 

Brutale

På Drottninggatan i centrala Helsingborg ligger ett självklart val för sallad och pizza. Personalen är jättetrevlig och de har dessutom en uteservering som är mysig på sommaren och våren. Rekommenderar varmt deras sallad med hummus och buffelmozzarella! 

 

Danmark!

Det är såklart fantastiskt att ha ett annat land så nära! Det tar inte mer än 20 minuter att ta båten över till Helsingör, där det finns restauranger och barer att besöka. Till Köpenhamn skulle jag gissa på drygt en timme med tåg från Helsingborg C. Alltså kan man också göra Köpenhamn till en dagsutflykt. I den danska huvudstaden finns en massa spännande shopping, museer, restauranger, caféer och barer. Det är också perfekt att åka dit över en helg som en minisemester. 

Utsikt över Köpenhamn
Ett cafébesök i Köpenhamn

Kullaberg

Har du tillgång till bil är det absolut värt att ta en dagstur till naturreservaten vid Kullaberg. De ligger på en halvö ungefär en timmes bilfärd norr om Helsingborg. Här finns höga klippor med väldigt fin havsutsikt och områden runtomkring där man kan promenera. Rekommenderar verkligen till sommaren!

Kullaberg i april förra året!
05 mars, 2021

Inlägget postades i

Livet i Helsingborg