Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Vad är ett seminarium?

Hej allihopa! 

På Service Management brukar vi ha flera föreläsningar i veckan. Föreläsningar blandas med grupparbeten men även med seminarium där du förväntas delta aktivt och diskutera kring det du har läst i kurslitteraturen. 

Vad är ett seminarium?

Ett seminarium är en undervisningsform där studenterna diskuterar ett problem eller en frågeställning. Det är alltså en dialog och en diskussion om olika resultat och slutsatser. Innan seminarium brukar vi få en inlämningsuppgift med ett antal frågor som vi ska svara på och lämna in. Detta innebär således att vi lämnar in den skriftliga inlämningen precis innan seminarium för att sedan under seminarium diskutera våra svar muntligt. Till seminarium förväntas studenter därav vara förberedda genom att ha både läst och skrivit om ämnet och frågeställningarna som angetts.

Personligen, gillar jag verkligen seminarium då jag har lärt mig otroligt mycket av dem. Jag har lärt mig mycket bättre på hur man ska diskutera med andra men även att lyssna på andras resonemang och svar kring frågeställningarna. Olika seminarium har gett mig en tydlig insikt i hur man kan på flera olika sätt besvara frågor. 

Mina bäst tips inför ett seminarium är att verkligen vara väl förberedd för att sedan kunna diskutera med studenterna men även med lärarna. 

/ Medina 

05 mars, 2021

Inlägget postades i

Föreläsningar