Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Play-off tider

Hej hopp!

Som vanligt är bloggen rykande aktuell…

Det är nu ynka tre veckor kvar av min vistelse här i Guelph och det börjar kännas ordentligt. Just nu är det lite “lugnet före stormen-vibbar” och därför tänkte jag att det vore på sin plats att ge er en lite “recap” på vad som hänt sedan förra inlägget.

Klart som korvspad är att temperaturen sjunkit rejält och vi har till och med exponerats för snö. Något som bemöttes av jubel,  ja även en liten glädjetår av våra vänner från södra halvklotet… en smula gulligt får man ju ändå säga. Nåväl, vi har inte stannat inomhus för det. Det har nämligen spelats en del fotboll på sistone. Oklart om jag nämnt detta tidigare men whatever, under hösten har vi haft igång ett lag i intramurals (korpen) bestående av enbart utbytesstudenter. För den aktive sportnörden är Guelph den perfekta platsen då intramurals finns i alla möjliga sporter – hur låter undervattenhockey?! Hursomhelst, det blev fotboll för min del och det är inget jag ångrar då det dessutom gått förvånansvärt bra. Härom veckan var det alltså dags för “the play-offs”!

Det blev en mycket jämn och dramatisk kvartsfinal i den  minus 10 gradiga kylan. International Fools låg för det mesta långt ner i försvarzon men med en stabil fembackslinje lyckades vi hålla stången rätt bra… tills när det är ynka fem minuter kvar då vår målis David (som ska få cred för fantastiska räddningar men också imponerande pondus och utrop: “jaaaaaaaaa” med mycket kraftig österrikisk betoning) fumlar in en riktig luftpastej. Jag talar bokstavligen tvål i handskarna…

Målet följdes av en panikartad slutforcering från vår sida där undertecknad lämnade sin liberoposition för att utan framgång finna lyckan i motståndarnas straffområde. Men så, i matchens absolut sista skälvande sekunder får vi fatt i bollen och en av våra engelska stjärnor – Charlie smeker in bollen perfekt i den bortre burgaveln! Glädjen har inga gränser, både bland oss på planen men också vår fan club – granny club (+24) tappar det med. Några minuter senare fullbordas vändingen då David får revansch med tre (!) räddningar i straffläggningen – International Fools är i SEMIFINAL!!!

Ett semifinalklart International Fools  – fasen vad jag kommer sakna detta!

Inte lika kul var det nästa dag då vi var tvungna att lämna WO i semin pga dubbelbokning med NHL-match i Toronto. Ett snöpligt slut på en mycket kul säsong! Men Maple Leafs vs New Jersey Devils är ju inte illa pinkat för den sportnörd man är. Mer om det berättar jag i nästa inlägg då det blir en liten Toronto-special!

På återhörande!

 

 

23 november, 2017

Inlägget postades i

Okategoriserade

En kommentar

  1. Hans Tell

    Hej!
    Tack för bloggen, vilken morgon, ligger i sängen och läser den. Blir på bra humör redan innan frukost. Grattis att ni vann och bra refererat!
    Hasse

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *