Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Pecha Kucha

Hej!

Den uttalade julledigheten uteblev. Totalt. Jag har sedan decembers början fruktat för januari månad. Schemat i januari har successivt fyllts på och kalendern vecka 2 och 3 ser nu mer ut som en enda lång dag. MEN! Medan inlämningar, presentationer och redovisningar avlöser varandra tänkte jag slänga iväg lite masteransökningar och åka lite bräda en vecka i Bad Gastein.

Idag, onsdag, har den första redovisningen ägt rum. Kursen, chef- och ledarskap, innehöll ett moment som kallades fördjupningsarbete och vi skulle, likt namnet antyder, fördjupa oss i ett fenomen som rör chef- eller ledarskap. Ämnet, som jag finner väldigt intressant, skulle även presenteras genom en ny metod. Pecha kucha. Det är en presentationsmetod som skapades i Japan med syftet att tidsmässigt korta ner muntliga presentationer. Det går till som följande: en presentation innehåller 20 stycken powerpoint slides, varje slide visas i 20 sekunder, därefter byter programmet automatiskt slide. Den totala tiden blir alltså 6 minuter och 40 sekunder. Alltså, väldigt kort tid. Med automatiskt bytande av slides krävs också timjng och känsla av presentatören. Det gäller att förbereda sig väl, tajma hur fort man talar till varje slide och fatta sig väldigt kort och koncist.

Utfallet blev att 25 presentationer redovisades mellan 08:15 – 14:15. Extremt tempo, men med väldigt bra resultat. Med mycket bilder och konkreta exempel blev det aldrig tråkigt att lyssna. Helt enkelt, en väldigt bra presentationsmetod som jag gärna använder mig av igen. Dessvärre filmades inte presentationerna, jag hade annars kunnat lägga upp min presentation, som handlade om karismatiskt ledarskap. Istället får ni ett smakprov om ledarskap här.

09 januari, 2013

Inlägget postades i

Logistics

2 comments

  1. Cilla

    Den vill jag se!

  2. Frågor & svar | Service Management Blogg

    […] Jag tycker den inriktningen du läser låter riktigt intressant, men hur mycket skiljer sig den från tex. hotell&restaurang? Svar: Den skiljer sig framförallt då det är en helt annan inriktning. Vi läser inriktningskurser med genusstudier – mångfald/jämställdhet/globalisering/juridik medan de andra programmen läser sina respektive inriktningsspecifika kurser. Emelie på Health bloggade om sin senaste inriktningskurs här och Mattias på Logistik skrev också om en inriktningskurs här. […]

Kommentarsfältet är stängt.