Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Ny student på bloggen

Hej!

Jag är det nya tillskottet till bloggen tillsammans med två andra studenter. Vem är jag då? Mitt namn är Emilia, 22 år och studerar Service management med inriktning hälsa och är inne på mitt första år. Mitt favoritämne är psykologi men hamnade trots det på detta fantastiska program. När jag inte studerar så jobbar jag i en mindre butik och under våren går dessutom flyttlasset till Helsingborg och jag får känna på studentlivet på riktigt, med hänsyn till coronarestriktionerna förstås.

Min bakgrund skulle jag säga är hyfsat lik de flesta. På gymnasiet gick jag ekonomiprogrammet med inriktning juridik och efter studenten ville jag börja plugga något program men visste inte riktigt vilket. Efter många om och men hittade jag tillslut Service management programmet på Lunds universitets hemsida. Först var jag kluven till programmets bredd eftersom jag inte var säker på vad man kunde arbeta med efteråt. Däremot är det just programmets bredd som enligt mig är en av fördelarna med programmet och under programmets gång kommer du förhoppningsvis också upptäcka fördelarna. Är du nyfiken på vad man kan arbeta med efteråt kan du kika på länkarna här och här.

Som student på programmet får du bland annat kunskaper inom organisering, ekonomi, marknadsföring m.fl och fördjupning inom den inriktning du väljer. För inriktningen hälsa är det bland annat hälsa inom arbetslivet. Här kan du läsa mer om inriktningen hälsa. Jag kan passa på att berätta att inriktningen du väljer kommer inte att begränsa vad du senare kan arbeta med, men det blir roligare att studera när du väljer det Du är intresserad av. Jag var och är intresserad av det breda begreppet hälsa och ångrar inte mitt val av inriktning. Dessutom har vi digitalt öppet hus den 17 mars, så passa på att ställa dina frågor!

Det jag hoppas kunna informera till er läsare är en närmare titt på programmet och inriktningen hälsa, studentlivet i den mån det går med tanke på restriktionerna och ge er generella studietips! 

Ni är mer än välkomna att höra av er i kommentarerna eller om ni hellre vill skicka iväg ett mejl så kan ni skicka till: emiliaa.bjorklund@gmail.com

/Emilia

Bjuder på en sommarbild med ön Ven i bakgrunden 🙂
23 februari, 2021

Inlägget postades i

öppet hus Studier