Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Ny kurs – Strategisk Logistik

I dag startade vi en ny kurs. Vi är precis klara med kursen introduktion till supply chain management, vi hade tenta i fredags vilket jag nämnt i tidigare inlägg. Den nya kursen, Strategisk Logistik, startade i dag med lite introduktion till vad som händer i kursen. Vi kommer att ha 2st workshops, 4st casearbeten, studiebesök hos företaget Nowaste Logistics AB och en företagssimulering – Fresh Connection. Känns verkligen som en jätterolig kurs!

Nowaste Logisitcs AB är ett logisitikföretag här i Helsingborg och är väldigt engagerade i oss studenter på Logistic Service Management. Bland annat sponsrar de en studieresa vi gör sista året på utbildningen. De delar även ut ett stipendie till den som gör det bästa examensarbetet sista året, om jag inte minns helt fel ligger stipendiet på 10000kr. Hur grymt?

The Fresh Connection är en företagssimulering som görs på många universitet världen över. Det handlar om ett företag som säljer juice. Det har gått dåligt för företsget under en längre tid och vår uppgift är nu att få företaget att vända sina siffror till det bättre, detta arbete görs i grupp. Varje vecka är det uppföljning och gemensamt i klassen kan man se vilken grupp som lyckats bäst och varför. Det här ser jag verkligen fram emot. Simuleringar likt denna är något jag verkligen lär mig mycket av. Det blir en på-riktigt-känsla som annars är svår att skapa i ett klassrum där man faktiskt får använda sina kunskaper och testa sig fram. Visst låter det spännande!

Logistic Service Management är en grym kombination av ledarskap, ekonomi och logistik. Den perfekta kombinationen enligt mig. Är du intresserad av programmet får du gärna ställa mig frågor och ansökan till programmet är öppen till 16e April. Glöm inte att söka!

Glad påsk!

Julia