Nummer 1.

Hej på er!

Nu är det dags för mig att börja blogga här på bloggen för Service Management. Mitt namn är Wilhelm, kallas för Wille. Jag har precis börjat mitt andra år på programmet Service Management med inriktning Hotel & Restaurant och trivs otroligt bra. Jag flyttade från Finland hösten 2011 för att börja plugga här i Helsingborg. Jag sökte in till Hotel & Restaurant inriktningen för jag är intresserad av branschen och vill få en utbildning som rör alla delar i branschen såsom management, ekonomi och servicemanagement.

Jag skall försöka få er som läser denna blogg att få en blick hur det är att studera på Lunds universitet och Campus Helsingborg. Jag kommer att skriva om studierna, fritiden och annat intressant som ni eventuellt är intresserade av att läsa om. Har aldrig bloggat innan detta så skriv gärna feedback. Undrar ni över något? Då är det bara att fråga. Nu är det dags!

Lördag och dags för en välförtjänt helg. Igår hade vi en gästföräsning av Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborg. Föreläsningens rubrik var “Konsten att lyckas som ledare”. Sättet han utformade sin föreläsning var mycket inspirerande. Han använde sig av många exempel och bjöd även upp en tjej för att dansa. De tre viktigaste lärdomarna och tankenötterna jag tog med mig från föreläsningen var:

  • Vad är mitt uppdrag som chef?
  • Det är viktigt att få misslyckas!
  • Det är viktigt att lära sig ta emot feedback!

Som sagt är det lördag och helg men jag tror dock att jag skall läsa några kapitel i boken Ledning och organisation, som är en av de böckerna vi läser i denna kurs. Imorgon kommer jag att tillreda brunch för hungriga studenter på Villan som är studenternas centrum.

Läs mer om Hotel & Restaurant Management här.

 

/W

 

 

Om Wilhelm Öhman

En glad finne som har flyttat till Helsingborg från Helsingfors för att plugga det jag gillar. På fritiden fotar jag mycket och älskar att träna! Frågor? Maila: wilhelm.ohman@gmail.com
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt