Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Motivationen innan sommaren

Sommaren har börjat närma sig nu, vilket innebär att det är snart sommaruppehåll. Under de sista veckorna innan sommaruppehållet är det lätt hänt att man tappar fokus på plugget. Därför tänkte jag dela med mig några korta tips på hur man håller studiemotivationen uppe. Här är tipsen: 

1.Planera och skjut aldrig upp studierna: Det är lätt hänt att man skjuter upp saker och ting och tänker: ”jag gör det senare”. För att undvika detta så kan du testa att planera din dag från: 8.00-16.00. Se skoldagen som en arbetsdag och därefter kan du ta ledigt för dagen. 

2.Studieteknik: Studietekniken hjälper dig otroligt mycket ifall du känner dig omotiverad till att plugga. Jag brukar sitta 35 minuter med bra bakgrundsmusik och sedan tar jag en 5 minuters paus. Hitta ditt sätt att plugga!

3.Ta bort alla distraktioner: Mitt bästa tips är verkligen att stänga av telefonen helt och hållet. Det som påverkar motivationen är distraktioner såsom: sociala medier på mobilen. Instagram eller snapchat notiser kommer att störa ditt fokus som i sin tur påverkar din effektivitet. 

Hoppas tipsen hjälper! 

/ Medina 

21 maj, 2021

Inlägget postades i

Ambassadörsuppdrag