Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Mina smultronställen i Helsingborg

Fantastiska råå strandpromenad
Fantastiska råå strandpromenad

Hej på er, 

Idag är det äntligen dags för mig att presenterna några smultronställen runt om i Helsingborg och stadens omnejd. Det kommer att vara allt från olika platser i staden till specifika restauranger. Jag kommer att dela med mig av 10 tips och en liten bonus. 

1. Råå 

 

Råå har blivit som en liten oas för mig. Det var här jag började mitt äventyr i Helsingborg. Stadsdelen har kvar charmen av en gammal by men samtidigt med inslag av nytt. Hamnen har mysiga restauranger, du kan bada på stranden, spela en runda minigolf, fika på ett av kaféerna osv. När jag besöker Råå får jag alltid ett sådant lugn som är svårt att uppnå här i centrala Helsingborg.

2. Fria bad/Pålsjö

Ännu en plats som ger mig ro i själen. För dig som tycker om att bada rekommenderar jag den långa bryggan i slutet på fria bad. Men annars finns det även trevliga promenadslingor, mysiga restauranger med havsutsikt, kallbadhus, eller har du testat våffelkaféet mitt i Pålsjö skog?

3. Söderåsen

Om du har möjligheten att ta dig en bit från centrum rekommenderar jag söderåsen. Det är ett naturreservat utanför Åstorp, öster om Helsingborg. Här finns två ingångar till parken, antingen startar du i Skäralid eller Röstånga. Härifrån kan du gå olika långa promenadstråk i (oftast) tyst och lugn miljö. 

4. Mozza

Ett go-to ställe när de gäller att beställa pizza. Restaurangen har liknande napolitansk pizza med super goda toppingar. Dessutom ligger den perfekt lokaliserat för dig som bor på söder då pizzan knappt hinner kallna innan du kommer hem.  

5. Backhaus

Mitt absoluta favorit bageri i hela Helsingborg. Dem har definitivt stans bästa frukostbullar och det bästa är att du kan få den färdig bredd. Hit går jag och min sambo minst en gång varje helg för att handla frukost. Ibland på väg på en promenad, då beställer vi bredda & ibland för att ta med hem och äta. Dem har såklart vanlig fika också. 

6. Brutale

Ännu en go-to favorit. Restaurangen serverar både fräscha sallader och pizzor. Det kanske inte är den vanliga ”klassiska” salladen, men god är den. Detta är mat som jag alltid tar med mig när jag åker tåget hem till familjen eller när jag är för lat för att laga middag. En liten oas på drottninggatan helt enkelt. 

7. Ålgränden ost & chark

Denna lilla butiken/restaurangen ligger i en passage som du kanske inte naturligt passerar, ålgränden. Vad du dock möts av innanför dörrarna är fantastisk chark. Lite dyrare kanske, men ibland behöver även en student få lyxa till det. Min absoluta favorit är deras tryffelost.

8. Chocolatte

Älskar du choklad lika mycket som jag? Då är Chocolatte platsen att gå till. Dem säljer prisbelönta praliner, både med säsongsfyllningar och vanliga neutrala chokladpraliner. Efter flytten till deras nya lokaler finns det dessutom gott om plats för att sätta dig ner och ta en fika, kanske en varm choklad utomhus till och med? 

9. Jordbrodalen

Detta är en pärla som lätt glöms bort och som man inte naturligt hittar till. Jordbrodalen är egentligen bara ett promenadstråk runt en sjö. Dock är de alltid lika tyst och lugnt samt att de fortfarande ligger centralt i staden. Här finns även ett utegym som du kan använda i samband med att du tar en löprunda.

10. Kullahalvön

Har du tillgång till bil? Då får du inte missa kullahalvön. Här finns flera mysiga platser att besöka. En av mina favoriter är Lars Vilks konstverk Nimis. Det kan vara lite krångligt att ta sig dit, men när du väl är där är det en fantastiskt mysig plats. På kullahalvön kan du även besöka Josefinelust, Mölle eller Kullens fyr som ligger längst ut på halvön.

 

Som ni kanske förstår är jag en person som uppskattar naturen och har under mina tre år hittat några guldkorn. Behöver du några mer tips på saker att hitta på i stan eller runtomkring eller bara har frågor om hur det är i staden. Lämna i så fall gärna en kommentar så ska jag svara så gott jag kan. 

28 april, 2020

Inlägget postades i

Bilder Livet i Helsingborg