Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Live Case

Hej allihopa! 

Hoppas ni haft en bra vecka. 

Jag har nämligen haft ett fullspäckat schema de senastetvå veckorna med framförallt årets live case som är Clarion Hotels och idag var deadlinen att lämna in rapporten. Vår alumn Frida Pålsson Werntoft från Nordic Choice Hotels presenterade caset förra vecka tillsammans med hennes kompetenta och supertrevliga kollegor. Under de senaste två veckor har jag tillsammans med 150 tredjeårs studenter analyserat Clarion Hotels. 

Hur har det gått till och vad är syftet med live case egentligen? 

Syftet med livecaset är ett koppla ihop de olika teorier samt modeller som vi har pluggat på sedan kursens start. Det handlar om att ha förmågan att identifiera problem och lösningar för ett specifikt företag. Livecasets olika delar är exempelvis branschanalys, strategier, verksamhetsstyrning såsom företagets olika prestationsmätningar med mera. 

Clarion Hotels 

Clarion Hotels ingår i koncernen Nordic Choice Hotels, vilket är den andra största hotellkedjan i hela Norden. Clarion Hotels som vi har analyserat är ett fullservicehotell som erbjuder allt från logi, konferens, restaurang, relax och upplevelser. 

Lärdomar

Gästföreläsningar var verkligen inspirerande då många av kollegorna hade studerat Service Management för många år sedan, men även att få en större inblick i hur företaget har expanderat med åren. Det har varit väldigt intressant att och lärorikt att analysera Clarion Hotels på djupet. 

Trevlig helg! 

/Medina 

 

 

 

 

29 oktober, 2021

Inlägget postades i

Okategoriserade