Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Leadership

Hej! 

Från och med 1 november har Lunds Universitet återgått att vara utan coronarelaterade restriktioner. Vilket innebär att mycket av undervisningen sker nu på plats. På måndag började vi en ny kurs och föreläsningen gavs på plats för första gången på väldigt länge!

Jag tänkte berätta lite om den nya kursen som heter: Leadership in Service organisations. Kursen är helt på engelska, vilket innebär att seminarium, inlämningar samt tentamen kommer att vara på engelska. Denna kurs ger insikter i ledarskapets olika dimensioner och problem. Syftet är således att ge en specialiserad förståelse för serviceorganisationers förutsättningar och hur dessa påverkar ledarskapet. Kursen ger dig även möjligheten att bekanta dig med förhållningssätt och verktyg för att utveckla din egen roll som ansvarsfull och reflekterande ledare. 

Det kommer att vara en intensiv men super intressant kurs, då jag har ett stort intresse för temat ledarskap! I kursen kommer det att analyseras olika situationer och problem från olika teman. På så sätt får vi studenter en inblick i ledarskap, motivation, personlig utveckling, organisationsstrukturer samt extern och intern effektivitet. 

/Medina 

 03 november, 2021

Inlägget postades i

Okategoriserade

2 comments

 1. Moa

  Spännande inlägg! jag läser grundkursen i service management just nu och sökt vidare till programmet. Vet du ifall många kommer in den vägen? eller är det svårt? Med vänlig hälsning, Moa

 2. medinahajra

  Hej Moa!
  Hur många som antas från grundkursen beror på antal tillgängliga platser på programmet, men hittills har alla som ansökt om att få fortsätta erbjudits plats på någon av de tre inriktningarna, kanske inte alltid sitt förstahandsval dock. Själva antagningen baseras på aktuella antagningsmeriter vid höstens antagningsomgång och man måste även uppfylla behörighetskraven dvs avklarat vissa moment på grundkursen.

  Hoppas detta svar hjälper och stort lycka till!

  Med vänlig hälsning,
  Medina

Kommentarsfältet är stängt.