Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Kreativitet och affärsutveckling

Hej bloggen!
Denna vecka börjar vår nya kurs: Retail Management: Kreativitet och affärsutveckling. Som jag tidigare nämnt är det en inriktningskurs för oss som läser retail. I måndags hade vi introduktion och fick veta lite mer om innehållet. Det verkar som en jättespännande kurs som verkligen är kreativ! Även om det tillkommer en del ny information om innovation, samhällstrender och entreprenörskap, får vi också använda det vi hittills lärt oss. I slutet av kursen har vi ett projektarbete i grupper om fem som består av ett affärsutvecklingsprojekt med fokus på att göra en stadsdel mer attraktiv och intressant. Det är ett stort arbete där vi ska ta fram ett unikt koncept (till exempel en butik) som ska presenteras för finansiärer och samarbetspartners. Denna typ av uppgift hjälper en att se hur allting i en verksamhet hänger ihop, och visar också hur mycket vi lärt oss under de här 2,5 åren. 

Under veckan har vi föreläsningar som vi ska använda oss av när vi skriver en mindre uppgift om en radikal entreprenör. Nu gäller det mest att samla inspiration för den uppgiften och läsa in sig på ämnet. 

Här kommer en liten checklista för dig som påbörjar en ny kurs: 

  • Håll koll på litteraturlistan och vilka böcker du måste låna/köpa. 

  • Sälj/lämna tillbaka gammal litteratur som du inte har användning för. 

  • Planera för den kommande kursen! Vilka datum är viktiga att komma ihåg? När är det tenta? Jag har markerat ut alla viktiga moment i min kalender, för en överblick över hur februari och mars kommer se ut. 

  • Läs genom kursbeskrivningen och kursplanen. Då får du förståelse för vad syftet med kursen är och vad det är du ska lära dig. Syftet med denna kurs är till exempel att lära oss om kreativ förnyelse inom retail, med fokus på digitalisering, hållbarhet och socialt entreprenörskap.

20 januari, 2021

Inlägget postades i

Studier

3 comments

  1. Valeria

    Hej! Jätteintressant att följa er blogg och vardag, funderar själv på att söka till programmet i höst ☺️ Men har lite frågor kring umgänge och boende, jag själv är inte från Skåne och aldrig bott där förut heller. Hur var det för er att skaffa nya vänner inom programmet? Er sammanhållning osv? Har ni några tips eller tankar på hur man skaffar nya umgängen i en ny stad?

    Hur är studentbostäderna och hur bor alla? Sätt att i Lund finns det en del korridorsrum där man har gemensamt kök men också vanliga lägenheten. Hur är utbudet av det i Helsingborg?

  2. Valeria

    Hej! Jätteintressant att följa er blogg och vardag, funderar själv på att söka till programmet i höst ☺️ Men har lite frågor kring boende och studentlivet.

    Jag är själv inte från Skåne och inte bott där heller, hur fungerar det med boende? Vet att i Lund så finns det studentkorridor där man delar på köket osv. Finns något liknade i Helsingborg?

    Hur är sammanhållning i klassen och hur får man vänner i en nu stad på bästa sättet? Ifall något av er har varit i en liknade sits haha ☺️

    Väldigt nervös just kring de delarna.

  3. fridaeggert

    Hej! Vad kul att du funderar på att söka till Service Management!

    När det gäller boende finns det en mängd olika studentboenden i Lund, i form av både korridorslägenheter och ”vanliga” lägenheter. Många av dem hyrs ut av AF bostäder som jag förstått det (så det är värt att ställa sig i kö där ), men även andra hyresvärdar finns. I Helsingborg finns också både korridorsrum och lägenheter i olika storlekar. Helsingborgshem.se har många lägenheter på Söder och Olympia. Hur du vill bo tror jag beror på hur mycket space du känner att du behöver, alltså om du vill dela utrymme med någon annan eller inte.

    Vidare till sammanhållning och det sociala så tror jag inte det är några problem! I Helsingborg och Lund finns det massor med unga människor från hela landet som är där för att plugga, och under de åren som jag pluggat har jag lärt känna många nya människor. Det finns många olika sätt att engagera sig; i studentföreningar, studentnationer och som studentambassadör, med mera. Så är man orolig för att gå miste om det sociala är mitt tips att engagera sig i något sådant direkt! När man börjar på Campus Helsingborg hålls också Novischveckorna i augusti, som är som en slags introduktionsvecka med fester, lekar och aktiviteter att delta i. Där delas man in i grupper, och det var där jag lärde känna mina första kompisar på programmet. Hur det blir med novischveckorna i år kan jag dock inte svara på än, med tanke på rådande omständigheter.

    Hoppas det besvarade dina frågor någorlunda!

Kommentarsfältet är stängt.