Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Koncentrationssvårigheter

Univeristetstudier är inte samma sak som gymnasiestudier. Det har du säkert hört till leda vid det här laget. Som du säkert också vet är den största skillnaden att du själv ansvarar för dina studier. Här på Service Management är större delen av tiden så kallade “egen studier”. Det innebär “icke lärarledd tid” och du måste se till att ha självdiciplin för ett helt kompani. Strategi och verksamhetsledning är upplad som så att vi har föreläsningar på måndagen, egen studier där vi ska läsa in litteratur och analysera ett praktikfall/case som sedan muntligt examineras på fredagen. Ett upplägg som jag trivs med då vi tillämpar kunskapen direkt och lär oss lite mer praktiskt, vilket jag gillar då jag egentligen inte är teoretiskt lagd. Däremot kräver det väldigt mycket självdiciplin för att verkligen ta sig igenom litteraturen ordentligt.

Det är där problemet kommer in för mig just nu. I vanlig fall har jag ganska god självdiciplin och kan koncentrera mig hyfsat, men den här våren är inte som alla andra vårar. Den här våren är sista våren innan jag kastas ut i “verkligheten”. Det gör att tankarna inte alltid är just där jag vill att dom ska vara. Vissa dagar känns det spännande och hoppfullt att ge sig ut i arbetslivet, men andra… Ja andra känns lite mindre insiprerande för att göra historien kort.

Jag tror i och för sig att det är fullt naturligt att oroa sig lite inför examen. Men jag önskar det fanns en off-knapp.

09 februari, 2011

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *