Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Intern rekrytering

Hej allesammans!

Jag tänkte dela med mig av lite nyheter från arbetslivet för alla er nyfikna. Jag och många liksom mig har efter examen nu hunnit arbeta i snart ett halvår och denna tid har verkligen gått fort. Skillnad från att vara student och planera sin tid själv har jag nu ett fast arbetsschema med rullande arbetstider. Dagarna brukar rulla på och jag hinner knappt reflektera över att jag stigit upp ur sängen förrän jag är hemma från jobbet igen och det är dags att laga middag.

Trots att jag läste Health Management så jobbar jag idag inom turism- samt hotell- och restaurangbranschen. Jag är därmed levande bevis på att det går att arbeta inom andra branscher än den ni specialiserar er inom, vilket är mycket positivt i min mening. Min erfarenhet är att de olika branscherna inom servicenäringen i mångt och mycket handlar om samma sak – att leverera tjänster som skapar värde för gästerna/kunderna – fast alla har sin speciella tvist.

På min arbetsplats arbetar många, liksom jag, skift. För min del innebär det att jag antingen börjar klockan 07.00 och arbetar fram till 15.30 eller så börjar jag 15.00 och slutar 23.00. Att jobba skift kan vara påfrestande då många av mina vänner och min familj jobbar kontorstider, det vill säga 08.00-17.00, vilket ibland kan göra det svårt att umgås på fritiden eftersom de antingen jobbar eller sover när jag är ledig.

Hotellet där jag jobbar ingår i en koncern med flera olika affärsområden förutom hotellet. Fördelen med att jobba inom en stor koncern är att det sker internrekrytering, det vill säga att jobbmöjligheter öppnar upp sig inom företaget som bara kan sökas av oss som jobbar här. Att söka tjänster internt är ett bra sätt att komma vidare och få nya utmaningar i arbetslivet och jag håller ständigt utkik efter intressanta jobbmöjligheter på min arbetsplats då jag trivs mycket bra här men endast har anställning till och med årsskiftet.

Vi får se vad som händer framöver!

Ha det gott!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *