Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Inspireras av förebilder

När energin är låg och inspirationen känns långt borta kan det vara riktigt tufft att ta tag i saker. Jag funderade länge på vad jag skulle skriva om idag, var helt slut efter att ha satt igång med vårt projektarbete där vi ska planera en butik och fredagens prov som spökar lite fortfarande. Inspirationen var knappast på topp!

Pappa ringde för att kolla läget som alltid efter jobb och jag passade på att bolla lite idéer med honom. När vi lagt på hade jag äntligen en idé, jag blev inspirerad.

Det finns människor, fantastiska människor som sprider glädje, inspirerar och följer sina drömmar. Förebilder. Och det bästa av allt? De finns överallt. Visst finns de klassiska exempel som rockstjärnor, framgångsrika entreprenörer såsom Richard Branson, IT-miljonärer och idrottsstjärnor som gång på gång gör det omöjliga möjligt. Men vem har sagt att grannen, mormor eller vännen inte kan vara en förebild och inspirationskälla?

Jag har haft världens tur som får umgås med fantastiska människor, som varje dag påminner mig om att allt är möjligt och får mig att stiga upp ur sängen med ett leende på morgonen. Min inspiration finner jag i min omgivning, twittrare, vänner, personer jag möter på nätverksträffar, mina mentorer och framförallt min familj.

Pappa är min största förebild. Alltid finns han där för att lyssna, ställa rätt frågor eller bara för att ge mig en kram. Han utmanar mig, tipsar om böcker som jag bara inte får gå miste om och stöttar mig, i allt. En sådan pappa borde alla få ha.

Dagens tips i ämnet inspiration blir helt klart att skaffa en mentor! Ovärderligt och fantastiskt kul! Mina mentorer har hjälpt mig massor i min utveckling. Det finns inget finare gåva än när människor investerar sin tid i din utveckling, kom ihåg det!

Imorgon väntar ännu en dag full av inspiration då det är dags för Internationella dagen på U2 mellan 11.00-15.30. Om du funderar på att plugga eller jobba utomlands är detta ett tillfälle du inte får missa! Därefter så ska jag även få träffa bloggarna här på Service management-bloggen för första(!) gången och dagen avslutas med Kick Off som MiH Future anordnar. Kan det bli bättre?

Tackar för mig med ett citat (såklart), ha en fortsatt toppenbra kväll!

”Look for strength in people, not weakness; for good, not evil. Most of us find what we search for.” – Wilbur J. Chapman

Be inspired!

26 februari, 2013