Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

IDAG och Campus Open

Fick höra idag att tisdagen den 20 november är årets tråkigaste dag. Vädermässigt: absolut! I övrigt har det varit en väldigt produktiv dag. Många punkter på ”to do” listan har blivit avklarade. MEN! Veckans inlägg ska inte handla om informationsdagarna i Lund, en gästföreläsning om chefskap som mer kom att handla om hur Arbetsförmedlingens organsisation fungerar eller borde fungera, de goda kakorna från Kafé Villan, ett rekordsnabbt styrelsemöte eller de fantastiska hamburgarna på restuarang Villan. Istället ska det handla om IDAG, Agoras nya inspirationsdag och Campus Open, öppet hus för allmänheten.

IDAG – InspirationsDag med Agora

IDAG är en inspirationsdag med fokus på entreprenörskap anordnad av Agora i samarbete med FENA. Genom att bjuda in aktörer som själva skapat/utvecklat ett företag/organisation vill vi med dagen förmedla känslan, ”jag kan”, till studenter vid Campus Helsingborg. Medverkande aktörer ska få berätta sin story om varför de valde att starta egen verksamhet eller att arbeta i en mindre organisation. Vi kände att den här typen av inspirationsdag saknades och vi hoppas naturligtvis på att intresset blir stort. Ta tag i din framtid IDAG!

Det här är projekt som alla kan vara med och starta upp, utveckla och genomföra om man väljer att engagera sig i någon studentorgansiation. Följ utvecklingen här.

Campus Open, artikel i HD

I lördags invigdes Campus Open. Under fyra timmar erbjuds allmänheten workshops och föredrag, fika och mingel. Syftet är att visa upp Campus för staden  och visa vad som verkligen försigår i den gamla galoschfabriken. Eventet kändes i efterhand lyckat. De jag pratade med var väldigt nöjda och ansåg föredragen väldig intressanta. Roligt att människor som aldrig varit på en föreläsning nu fick möjlighet att uppleva en. Studentföreningar och sektioner bidrog med live radio, bildspel och frågesport, vilket medförde lite puls i minglet mellan föredragen. Föreningarna och sektionerna skulle ha en sekundär roll under dagen, men som Pia Siljeklint sade, ”Campus är ingenting, utan studenter”.

Innehållet i nästa inlägg är högst oklart.

På återseende!

21 november, 2012