Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Hur ser en dag på Service Management ut?

Hej på er!

Det är en vanlig torsdag på Campus och för ovanlighetens skull skiner solen i Helsingborg. Idag tänkte jag berätta hur en vanlig dag på Service Management ser ut, men så klart ser nästan varje dag annorlunda ut. Just nu går jag sista kursen innan det är dags att starta upp examensarbetet. Kursen heter ”Kreativitet och affärsutveckling” och handlar om att se kreativitet från olika perspektiv och i olika miljöer. För tillfället har vi ett grupparbete där vi ska skapa ett fungerande affärskoncept i samarbete med Helsingborg City. 

Men de jag vill komma till idag, är att berätta hur en vanlig torsdag ser ut för mig. Som frukost människa går jag ofta upp tidigt för att få i mig en rejäl frukost, vilket också är anledningen till att jag ofta är mer produktiv på morgonen än eftermiddagar. Idag mötte jag upp min projektgrupp vid 10 för att starta upp dagens arbete som inkluderade att göra en omvärldsanalys och att påbörja avsnittet om marknaden och konkurrenter. Sen har jag vänt hem för att äta lunch lite snabbt innan jag ska kila iväg till gymmet en vända för att genomföra dagens rehab pass. Efter de ska jag och min sambo köra och handla innan kvällen avslutas med middag.

Idag har med andra ord varit en produktiv dag på alla sätt utom just akademiskt, vilket är fallet för mig vissa dagar. Viktigt att komma ihåg då är att för att uppnå idealiska resultat bör man som student lägga 40 timmar i veckan på studierna, vilket innefattar 100% studier. Anledningen till att jag inte alltid är super produktiv vissa vardagar är för att jag ofta avsätter en liten del av min helg för studierna. Vad jag gör under helgen? Förbereder veckans litteratur. 

Har ni några frågor om utbildningen så ställ gärna dem i kommentarerna så ska jag försöka ge svar på tal. 

Och förresten, glöm inte att boka in Öppet Hus på Campus den 19 mars mellan 15-17.

27 februari, 2020