Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Hur är det att börja på Lunds Universitet?

Hej bloggen!

Nu börjar det dra ihop sig inför ansökan till universitet och högskola – den öppnar 15 mars på antagning.se! Med detta väcks såklart en mängd funderingar om program, kurser, studentliv och boende hos den som tänker söka till en högre utbildning. Idag ska jag därför passa på att berätta om (och sälja in!) livet som student i Lund och Helsingborg. 

Lunds Universitet har ett rikt och unikt studentliv. Till både Helsingborg och Lund kommer unga människor från hela Sverige och världen för att studera. Vare sig du påbörjar en utbildning på Campus Helsingborg eller någon annan del av universitetet kommer du med andra ord träffa en massa nya människor. När du börjar på Campus Helsingborg hålls novischveckorna, som är fyllda med fester och aktiviteter där man har möjlighet att lära känna sina första kompisar på programmet. Jag minns till exempel de jag hamnade bakom i kön första dagen på novischveckorna, och de är jag vän med än idag! 

Är man orolig för det sociala, om man till exempel flyttar till Skåne från en annan del av landet, är mitt tips att engagera sig i studentlivet direkt. I både Lund och Helsingborg finns det otroligt många föreningar, grupper och nationer att delta i. Vid Campus Helsingborg kan du engagera dig i samhällsvetarkårens Helsingborgssektion Agora, som är de som sköter aktiviteter såsom vårbalen, temadagar och novischveckorna. I Lund finns det möjlighet att gå med i studentnationer, som erbjuder boende, aktiviteter, fester, och framförallt en gemenskap – alla med sin unika blandning. En annan fördel med att engagera sig är att du kan få med dig färdigheter som kan vara väldigt användbara när du ger dig ut på arbetsmarknaden! 

Så, sammanfattningsvis, är Lunds Universitet och Campus Helsingborg att rekommendera om du är ute efter en spännande, social och lärorik studietid! 

23 februari, 2021

Inlägget postades i

Studentengagemang