Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Hemtenta – Vad är det?

Hej på er och hoppas ni har haft en bra helg!

Förra veckans fredag var det dags för hemtenta för min del. Har aldrig skrivit hemtenta förut så var lite osäker på hur det skulle gå. Snackade med några kompisar som har skrivit hemtenta förut så jag kunde förutspå hur frågornas uppbyggnad skulle se ut. De flesta sade att hemtenta är mer som en uppsats och man får två till tre större frågor som man skall diskutera och vinkla på olika sätt. De sade att de sällan kommer faktabaserade frågor.

En hemtenta går alltså ut på att du sitter hemma och skriver istället för att gå till skolan för att skriva. Nu tänker kanske vissa av er att det är lätt att skriva hemtenta då man har tillgång till alla böcker och Google MEN som jag tidigare sa så präglas ofta hemtentorna av diskussionsfrågor och inte av faktafrågor. Tentan började kl 8 och man hade tid på sig till kl 17. Tiden räckte bra till och jag var färdig vid en 15 tiden. Jag tyckte att tentan gick bra och nu väntar jag med spänning på resultatet.

Tre tips inför hemtenta:

  1. Se till att din dator fungerar och att din laddare är i skick.
  2. Förbered dig genom att läsa kurslitteraturen så att du kan helheten och vet var du hittar diverse fakta.
  3. Ta PAUSER. Jag skrev i en timme och tog sedan ca fem minuter paus. Klockan 12 hade jag en längre lunchpaus på ca 45 minuter.

bild

 

25 februari, 2013

Inlägget postades i

Tentaplugg

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *