Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Helsingborgsstudent.se

Hej!

Som nybliven student finns det väldigt mycket nytt att ta in. En del flyttar hemifrån för första gången, andra har jobbat några år för att senare återigen sätta sig bakom skolbänken, och vissa byter från ett universitet till ett annat. Oavsett bakgrund blir det en ny upplevelse att börja studera vid ett universitet. Livsstilen måste anpassas efter den nya situation den nu utsätts för. Det innebär bland annat att klara sig leva på CSN lån och studiebidrag på ca 9000 kronor i månaden. Det är knappt. Extrajobb är verkligen att rekommendera – alternativt att jobba ihop en buffert under sommarmånaderna.

Som ny student i Helsingborg finns det naturligtvis hjälp att få i den informationsdjungel som råder i introduktionsveckorna. En bra start är att skaffa sig en grunduppfattning om vilka studentorganisationer som finns i Helsingborg eller vilken typ av aktiviteter som finns tillgängliga. All den informationen finns på helsingborgsstudent.se. Det är en samlingssajt för samtliga studentorganisationer som är verksamma på Campus Helsingborg. Via helsingborgsstudent.se kan du även få tips på var du kan söka boende i Helsingborg. Nyligen publicerades en artikel om att 141 nya studentlägenheter fått klartecken i ett område endast 5 minuters gång från Campus. Nybyggnationen är klart välkommen med en allt mer pressad bostadsmarknad för studenter – även i Helsingborg.

Summa summarum blir att surfa in på helsingborgsstudent.se och läsa på lite om vad staden har att erbjuda för sina studenter.

Adjö!

13 mars, 2013

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.