Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Greetings from Sunny California!

Hej alla!

Mitt namn är Linnea Johansson och jag tänkte dedicera det här första inlägget till att förklara varför just jag bloggar här.

Allt började med en regnig höstdag i början av oktober, jag satt hemma i mitt korridorsrum i Lund och skulle precis påbörja min ansökan till framtida utlandsstudier. Jag hade ett tydligt mål: University of Califorina. Jag satt och funderade länge på vad jag skulle skriva och hur just jag skulle uppfattas som en attraktiv kandidat och bli utvald. Jag påbörjade ett personligt brev som snarare slutade i en debattartikel om hur jag skulle ta över världen och göra den här planet till en bättre plats. Dagar och veckor gick, tills en dag i slutet på november då min kurskamrat plötsligt springer fram till mig och skriker ”Linnea, antagningsbeskeden från UC har skickats ut”. Jag blev likblek, paralyserad… det är nu det händer, har jag kommit in? Jag tog fram min mobil och öppnade upp mailen. Jag hade fått ett mail och det lydde:

” This is a general e-mail to let you know that the UC exchange program Fall 2017 application round has been completed. Students that have been nominated have all been contacted separately… Thank you for your interest in the UC exchange program.”

Det var allt. Blodet sjönk stuprakt ner från huvudet, jag kom inte in. Det som inte fick hända hände. Till råga på allt stod min kompis bredvid mig och skrek exalterat ”Jag kom in, JAG KOM IN”. Hans tydliga entusiasm suddades sakta och någorlunda ut när han såg hur mitt ansikte gick från genomskinligt till rött. Sen kom de där kommentarerna som alla kompisar alltid säger för att försöka vara snälla men som egentligen inte hjälper alls ”Men… dem kanske bara inte har skickat ut just ditt mail än, det har säkert blivit något fel, kolla skräpposten”. Jag tog upp mobilen, klickade upp mail-appen och gick in på skräpposten och där var det, mailet. Mailet som jag väntat på i flera månader…

”Dear Lund nominees to University of California/Lund reciprocity students 2018-2019*: Congratulations…”.

Det har gått ett år sedan jag påbörjade min ansökan och här befinner jag mig nu, i Santa Barbara. Jag sitter på ett café och har precis skrivit klart min första ”assignment” i kursen Global Economics and Political Processes. Jag ska snart bege mig hem för att ha ”potluck” (knytkalas) med mina housemates, temat är ”childhood memories” och jag ska göra kanelbullar. Jag är så glad att jag ansökte om den här möjligheten den där regniga dagen i  oktober och att jag kollade igenom skräpposten den där dagen i november. Livet är, väldigt, väldigt bra nu.

Det här var första inlägget från mig men absolut inte det sista, tveka inte att höra ev er om ni har frågor eller funderingar!

Ha det bra och hälsa Sverige från mig!

// Linnea 12 oktober, 2018