Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Greetings from Shanghai!

IMG_2750
Pudong Skyline, Shanghai. Sedd från klassiska “The Bund”

Hejsan hoppsan allihopa!

Tänkte att jag skulle uppdatera er alla lite om hur det är att göra en utbytestermin i världsdelen Asien, i landet Kina, i staden Shanghai på Fudan University, School of Management.

Jag har nu varit i Shanghai i lite mer än en månad och jag kan bara säga: OJ VILKEN STAD! Det finns så otroligt mycket att se och göra att jag inte kommer ha några problem alls med att fylla lediga dagar med strapatser runt om i staden. Det bästa är att jag vid det här laget har börjat lära känna staden på riktigt och jag har hittat en hel del smultronställen dit väldigt få (om ens några) turister hittar. Sen är det ju naturligtvis trevligt att göra de ”turistiga” grejerna, som man hade gjort om man bara hade varit här i en vecka, också. För den mer turistiga versionen av Shanghai så kan jag som är väldigt intresserad av retail i största allmänhet (surprise!) verkligen rekommendera alla olika gallerior som finns i staden (och tro mig, det är många). Där kan man lätt spendera flera timmar med att gå och titta på allt från butikslayout och produktplaceringar till klädseln på butikspersonalen och olika butikers fokus på upplevelseaspekten.

När det kommer till universitetet så är upplägget lite annorlunda jämfört med i Sverige då man här läser flera kurser parallellt till skillnad från i Sverige. Dessutom hade jag lite problem med valet av olika kurser i början då många av kurserna som ges skriftar, inte bara från termin till termin utan också från år till år. Detta gjorde att vissa av de val jag gjorde innan jag kom hit inte var tillgängliga när jag väl skulle göra mina slutgiltiga val. Som tur är så finns det bra koordinatorer både här i Kina och på plats hemma i Helsingborg som är väldigt hjälpsamma. Därför känner jag mig nu ganska tillfreds med de kurser jag faktiskt läser.

En stor fördel med att läsa på just School of Management vid Fudan University är dock att denna business-school har ett väldigt gott rykte, vilket man inte minst märker ute på stan om man nämner var man studerar. Trots detta är det väldigt coolt hur jag jämfört med många studenter från andra universitet och utbildningsområden har fått lära mig att se olika problem och företeelser utifrån flera olika perspektiv. Det är inte bara en cool känsla utan också något som ger stora fördelar under lektionstid. Jag ser därför detta som ett väldigt bra exempel på att en utbildning i Service Management verkligen är något för framtiden och inte minst att man lär sig väldigt mycket under studietiden på Campus Helsingborg.

På återseende!

04 oktober, 2013

Inlägget postades i

Retail Studier Utbildning

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Secured By miniOrange