Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Gott nytt år

Hej allihopa,

Just nu befinner jag mig i Schweiz, och det är ett nytt år nu vilket innebär att det är många som gör nya nyårslöften och mål för sig själva. Det kan vara mål som exemplevis bättre betyg i skolan eller tjäna mer pengar, ja i princip vad som helst! Jag tänkte ge mina bästa tips för dig som lagt upp nya mål och försöker skaffa energi och motivation för att nå dem. 

1.Skriv upp dina mål: Skriv ned alla mål och nyårslöften du har och lägg upp dem någonstans på ditt skrivbord där du kan se dem hela tiden. Genom att se dina mål varje dag kommer det att ge dig både mer motivation men även inspiration. 

2. Planera i detalj: Det är viktigt att du gör dina mål till delmål och skriver upp vad du bör göra för att kunna nå dem successivt och stegvis. Exempelvis om ditt mål är att skaffa bättre betyg, så lägger du upp delmålet att du bör läsa mer böcker och lära dig mer på hur du ska nyansera dig betydligt bättre. 

3. Njut: I samband med att du jobbar för att uppnå dina mål så är det även viktigt att ha balans och njuta av den föränderliga processen. Stressa inte dig själv över målen. 

/Medina 

 

04 januari, 2022

Inlägget postades i

Okategoriserade