God Fortsättning!

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig jul och firat in det nya året ordentligt!

För några timmar sedan kom jag tillbaka ifrån en underbar vecka “hemma” i Sälen. En vecka fylld av skidåkning, familj, vänner och lite jobb. Kan inte bli mycket bättre!

Tänkte dela med mig av lite tankar som jag har fått på jobbet i veckan – kul va?! Jag tycker att det är viktigt för en ledare att veta hur de som man leder har det, och därför är erfarenheter från frontline-jobb (alltså där man faktiskt möter gästerna) väldigt väldigt viktiga.

Så -trumvirvel- här har ni Emmas utvalda lärdomar från en vecka i skidbacken med fyra stycken 3-åringar och åtta stycken 7-9-åringar:

*Som frontlinepersonal kan du ställas ansvarig för allt. En gäst frågade mig häromdagen VARFÖR ett hus inte var värmestuga…

*En bra överlämning är superviktig för att inte nästa person ska behöva börja om på ruta ett. Fick ta över ett par elever några dagar in i veckan utan att ha pratat med deras tidigare lärare, och det var som att börja helt om från början (vilket innebar en gallskrikande treåring som klängde sig fast vid sin mammas arm och skrek ännu mer (!) så fort jag rörde honom eller hans skidor)…

*Din egen inställning är superviktig. Om du tänker att du kommer ha roligt så kommer du ha roligt. Om du tänker att du kommer få ett h*lvete med något så kommer du absolut få det. Jag lyckades ha fruktansvärt roligt med treåriga danska nybörjaren Kerstine – något som hade vart svårt om jag inte hade bestämt mig för att det skulle gå bra!

Hur ska man som ledare kunna stötta upp sin personal om man aldrig har testat att jobba mot gästerna själv? Slutsats: Jobba! Före och/eller under studierna!

Det här inlägget postades i Extrajobb och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt