Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Förberedelser inför opponeringen

Hej på er, 

Att skriva ett examensarbete innebär inte att vi som studenter är klara när arbetet är inlämnat. Dessutom ska vi genomföra en opponering på andra studenters arbeten och få vårt arbete opponerat. Detta görs i vanliga fall som ett fysiskt seminarium, men på grund av dagens rådande omständigheter kommer vi att genomföra det via plattformen Zoom. En opponering handlar om att någon ger konstruktiv kritik, ifrågasätter och lyfter fördelar med någon annans arbete. 

Därför sitter vi nu och läser ett arbete som vi ska genomföra en fullständig opposition på. Men också förbereder frågor för det tredje arbetet och funderar på vilka argument som kan komma att presenteras för vårt egna arbete så att vi är tillräckligt förberedda för att försvara vårt arbete under opponeringen. Vid vissa arbeten får man dock möjlighet att redigera sitt arbete och lämna in igen, något som vi inte får nu vid examensarbetet. Utan när opponeringen är genomförd är det bara dags att invänta bedömningen som kommer i mitten av nästa vecka. Efter det får man såklart antingen godkänt och om man då som jag, inte har något efter sig, har man tagit examen. Om man däremot har andra uppgifter kvar krävs det att dem blir gjorda och godkända för att ta ut examen. 

Men nu gäller det att passa på att njuta en stund av solen innan jag ska möta upp min skrivpartner för att fortsätta förbereda för opponeringen.

03 juni, 2020

Inlägget postades i

Logistics Studier