Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Engagera dig som student

Är du nyfiken på vad du som student kan göra utöver att gå på föreläsningar, seminarier och läsa kurslitteratur? Jag hoppas det för du kan göra massor. Som student vid Campus Helsingborg får du som sagt ta del av det bästa av två världar, Helsingborgs respektive Lunds studentliv. Jag kommer i detta inlägg lägga extra tyngd på att informera om det fantastiska studentlivet i Helsingborg.

I Helsingborg finns…

Agora

Är samhällsvetarkåren för studenter vid Campus, här behandlas frågor som rör studenternas studiemiljö och kvalitén på utbildningen m.m. Förutom att sitta i styrelsen kan du även engagera dig i olika utskott som planerar och genomför olika evenemang så som novischveckorna, Agora-dagen, vårbalen och examen. Den här länken leder dig till information om du vill veta mer om hur du kan engagera dig inom Agora och här leder dig till deras instagram! Det blir hur kul som helst!

Stampus

Medan Agora tar tillvara på frågor och rättigheter för dig som student under din utbildning är Stampus å andra sidan studentförening som fokuserar på det som händer efter pluggandet. De planerar bland annat Halloweenfesten, Vårfestivalen och Torsdagspubarna på Helsingborgen och även olika sportaktiviteter där du kan vara med och hjälpa till! Du kan även för Stampus söka för att sitta i styrelsen. Däremot har det mesta fått ställas in på grund av Corona, men förhoppningsvis kan evenemangen dra igång snart igen så att vi kan ta tillvara på vår studietid 🙂 Vill du veta mer om Stampus så kan du klicka här för att komma till deras hemsida.

MIH student

MIH student har nära samarbete med MIH för att du som student ska kunna komma ännu närmare näringslivet. De arrangerar bland annat mentorsprogrammet, Career Boost och Business Night för dig som vill skapa kontakter med företag, vilket är så bra för dig som student! Även här finns styrelse om du vill engagera dig där eller passa på att gå på deras evenemang. Klicka här för att komma till deras hemsida för att läsa mer!

I Lund finns…

En hel del nationer

Vad är då en nation? Likt Stampus i Helsingborg arrangerar nationerna aktiviteter när du inte pluggar och det finns en hel del nationer att välja emellan i Lund och som nischar sig olika. Jag kommer nämna Helsingkrona som är en av de största och arrangerar sittningar, pubar, bruncher, luncher, restaurang, sportaktiviteter m.m. Det är en nation för dig som vill ta del av lite allt möjligt. Här kan du läsa mer om Helsingkrona nation och här för att läsa återkommande frågor och svar kopplat till nationer.

Vill du läsa kortfattat mer om vilka fler nationer som finns i Lund kan du läsa här.