Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

En vanlig vecka på universitetet

Hej, i dag tänkte jag uppdatera er om hur en vanlig vecka kan se ut för min del. Denna veckan har varit ganska lugn i och med att det är andra veckan in i en ny kurs. Som student är veckorna givetvis ganska olika beroende på om det börjar närma sig tenta eller om det är långt kvar till tenta. Här kommer min vecka som varit:

MÅNDAG

I måndags var det verkligen vår i Helsingborg och jag tog mig en promenad till jobbet. Jobbade i Stadsarkivets reception och hann fota körsbärsblommorna i Furutorpsparken på vägen dit. Efter jobbet såg jag till att få ytterligare lite sol på näsan men skrev också klart en inlämning som skulle in på onsdagen. 

TISDAG

På tisdagen hoppade jag på tåget till Lund. Som jag tidigare skrivit läser jag en kurs vid sidan av mitt program (Logistic Service Management, år två) i akademiskt skrivande i Lund. En av många fördelar med att tillhöra Lunds Universitet är alla fristående kurser man kan välja bland. Det är heller inga konstigheter att ta del av studentlivet i Lund om man som jag bor i Helsingborg, tågen är riktigt smidiga så sätt!

Väl i Lund möttes jag också av vår, både blå gräsmatta och blå himmel. I samband med föreläsningen i Lund passade jag på att springa förbi Campusbokhandel och lämna in ett gäng böcker, det var ganska tungt på vägen dit vill jag lova! Campusbokhandel säljer begagnade böcker vilket är smidigt om man inte vill lägga tid på det själv, eller om man inte vill köpa helt nya böcker till varje kurs och böckerna inte finns på biblioteket. 

 

ONSDAG

Jag startade dagen med att möta upp Sandra i skolan. Som några av er vet är det jag och Sandra som har hand om Service Managements instagramkonto (namnet är servicemanagement, in och följ om ni inte redan gör det) och vi planerade lite kommande inlägg men också en liten frågestund. På måndag nästa vecka, den 8e april, kommer vi att ha en frågestund på instastory. Vi kommer att spara alla frågor + svar i en av höjdpunktsrubrikerna i profilen så att man kan ta del av dem i efterhand. 

Sedan var det dags för seminarie, veckans seminarie handlade om intervjuer. Det svarta bläcket i min skrivare har varit slut ett tag… Tänkte därför att om man skriver ut inlämningsuppgiften i blått är det ju nästan som svart. Det som kom ut var rosa. Det fick duga. Alltså – lämna in ett arbete på universitetet med rosa text likt en lågstadieelev, check. 

 

TORSDAG

Torsdagen tillägnades heldag i skolan. Det är sällan vi är i skolan i mer än tre timmar för en föreläsning men denna dag stod föreläsning, obligatoriskt eget arbete och workshop på schemat. Det var absolut lärorikt och givande. Vi arbetade i samma grupper som vi sedan ska skriva B-uppsats i, vilket känns bra så att man kan arbeta ihop sig lite innan det är dags för uppsats.

Även i dag bjöd staden på vår, här är en bild från Kärnan i Helsingborg med utsikt hela vägen till Danmark. 

 

FREDAG

Inga föreläsningar i skolan denna dag så fredag firades med påbörjan av tenta-plugg och storstädning på förmiddagen. Sedan bar det av ut i naturen.

Jag tänker att detta får avsluta dagens inlägg, hoppas att ni tyckt att det var kul att få inblick i en av mina veckor. Har ni frågor eller funderingar kring skolan, programmen eller vad som helst gällande studentlivet är det bara att fråga här eller skicka ett DM på instagram. 

 

Julia