Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

En uppdatering

Hej bloggen!

Idag tänkte jag uppdatera er lite om vårt uppsatsskrivande. Nu är det bara drygt en vecka kvar till inlämning, som sker senast 8.00 den 27 maj. Det har gått snabbt framåt för oss och imorgon ska vi skriva klart vår slutdiskussion så att vi kan skicka in arbetet inför vår sista handledning som är på onsdag. Vi har haft många intervjuer med människor som jobbar som säljare i olika butiker och hittat tydliga mönster i deras upplevelser, vilket såklart underlättat vårt arbete när vi analyserat materialet. Förutom slutdiskussionen har vi kvar lite andra småsaker, som att kontrollera stavning, ordval och källhänvisningar genom hela arbetet. 

 

Under de här månaderna har vi lärt oss mycket. Här är mina tips inför skrivandet av en uppsats på service management: 

Skriv om något som du tycker är intressant! Det går mycket lättare om du faktiskt upplever att ämnet är relevant och viktigt att skriva om, och det håller också upp motivationen även när det är stressigt eller går trögt. 

Läs på innan ni börjar skriva! Jag tror det underlättar jättemycket ifall man är bekant med forskningsområdet och verkligen tar sig tiden att studera tidigare forskning och det teoretiska ramverket innan man själv börjar samla in material. Ha inte för bråttom, helt enkelt. 

Planera! Vi har gjort ett schema som är så pass detaljerat att vi vet exakt vad vi ska ha avklarat efter varje dag. Jag tycker att det har hjälpt oss att få en uppfattning om hur långt vi kommit och vilka saker vi har kvar att bocka av. Det minskar också stressen hos oss när vi till exempel hör att en annan grupp kanske kommit längre i sin intervjuprocess än oss, eftersom vi vet att vi håller oss till schemat och kommer hinna med allt. 

Diskutera mycket! Man ser aldrig ett problem eller en situation på exakt samma sätt och kan därmed bidra med olika perspektiv. 

Tänk på språket! Det ska vara lätt att förstå vad du menar när du skriver. Använd inte svåra ord eller komplicerade meningar bara för sakens skull, utan håll språket tydligt och enkelt. 

/Frida

16 maj, 2021

Inlägget postades i

Studier