En bra vecka helt enkelt!!

För alla er läsare ska jag snabbt ge ger en tillbakablick till en händelse före bloggens tillkomst, nämligen till Campus Helsingborgs Kick off i september 2009. Den dagen var Campus fyllt med utställare från både näringsliv, studentkåren och ideella verksamheter. Vi som precis börjat läsa den fristående kursen Lärande Ledarskap hade en monter och blev erbjudna att gå med i kunskapsnätverket Transfer för att föreläsa om studieteknik ideellt på gymnasieskolor i Skåne. Pigg som jag är på nya utmaningar hoppade på det tåget och i fredags höll jag två föreläsningar på ett privat gymnasium i Lund.

Att stå framme vid tavlan och ha 30 gymnasieelever undrandes vem i hela friden jag var och vad tusan jag gjorde i deras klassrum var en intressant upplevelse. Genomförandet gick bra förutom en liten tabbe, jag råkade skriva på deras ovearhead duk i tron om att det var whiteboardtavlan, något som lättade upp stämningen rejält vill jag lova.

Att föreläsa och improvisera utefter elevernas respons på mina frågor tog musten ur mig och efteråt kände jag mig upprymd samtidigt som jag var så trött att jag knappt visste hur jag skulle ta mig hem igen…

Trots en intensiv vecka ser jag tillbaka på den med glädje då vi har lämnat in och redovisat vår affärsidéplan (vilket även betyder kursslut), skickat in en utvärdering om vad jag tyckt om kursen (vilket vi får möjlighet att göra efter varje avslutad kurs) samt planerat och genomfört mina första föreläsningar någonsin.

En bra vecka helt enkelt!!

Det här inlägget postades i Föreläsningar, Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt