Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Coaching på agendan

Nu är det måndag igen. Veckorna går blixtsnabbt och på fredag är det endast femton veckor kvar till examen. Helt otroligt men samtidigt vet jag hur mycket som ska göras innan dess. Som ordspråket säger ”man ska inte ropa hej förrän man kommit över bron”. Men jag har en hel del höjdpunkter att se fram emot, bland annat införskaffade jag mig en biljett till Agora Banketten på Wallmans vilket ska bli kanon!

Jag har legat på latsidan med jobbsökandet den senaste veckan men dagens föreläsning om coaching inspirerade mig att återigen ge mig ut i vimlet av platsannonser då vi fick berätta om våra mål med livet för varandra. Föreläsningen gav även lärdomar i vad vi blivande ledare ska tänka på för att kunna upprätthålla ett coachande förhållningssätt gentemot kollegor;

  • Identifiera målen med uppdraget
  • Uppmuntra personliga upptäckter
  • Ange villkoren för processens nästa steg
  • Ge ansvar och befogenheter för nästa steg
  • Sammanfatta och bekräfta att ni har samma förväntningar av nästa steg

Nu återstår bara att öva!

15 februari, 2010

Inlägget postades i

Föreläsningar Studentliv Studier

En kommentar

  1. Coachning

    Första steget är otroligt viktigt; att ha ett gemensamt mål och vision!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *