Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Balansera ditt plugg

Hej allihopa!

När jag har pratat med elever som vill börja plugga på universitet är det många som har frågat mig om det är mer plugg på universitet och hur man ska kunna balansera det sociala livet med plugget. Det är väldigt viktigt att hitta en balans som funkar för dig och din livsstil. 

Att plugga på universitet är som ett heltidsjobb, vilket innebär att det krävs att du ägnar flertal timmar till pluggandet. Det bästa tipset är planeringen av vardagen genom schemat. Schemat har en väsentlig betydelse som du bör hålla i strikt för att kunna klara av momenten i kurserna men samtidigt får du inte glömma bort att slappna av vid sidan om plugget och umgås med både vänner och familj. Det är lätt hänt att man överbelastar sig själv med för mycket plugg, vilket i slutändan kan vara negativt för ditt mående.

Mitt bästa tips är således utifrån ditt schema att bestämma och strukturera specifika dagar då du vill ha en plugg fri dag. På så sätt när du pluggar har du något att se fram emot!  

Så, strukturera ditt schema och sätt upp delmål som du bestämmer dig för att klara av för att sedan ägna dig åt att slappna av med nära och kära.

/ Medina

28 februari, 2021

Inlägget postades i

Studentengagemang