Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Att välja själv

För vissa är valet av framtid kanske en självklarhet, för andra krävs det en del research innan man kan bestämma sig.

Det känns som mycket fokus idag ligger på vad man skall bli, snarare än hur man vill leva, nu. Jag minns väl när jag insåg att för att kunna välja krävdes det att jag släppte alla andras förväntningar på min framtid och bara fokuserade utifrån vad som var viktigt för mig. Det var också först då jag insåg att för mig var det mer än bara val av studier som blev relevant; för mig blev allt runt omkring minst lika viktigt. För trots heltidsstudier så hinner man fylla livet med så mycket annat – bostad, vilken stad jag skulle se som min nya hemstad, fritidssysselsättningar, närheten till havet…

För många innebär val av studier kanske att flytta hemifrån, långt ifrån familj och vänner, det vanliga gymmet och favoritfiket. Kanske får man helt enkelt börja bygga om sina gamla rutiner från grunden och hitta en ny vardag. Då är det ju också viktigt att hitta trivseln i den nya vardagen man skapar.

Jag tror därför att det förmodligen finns fler än ett program som är rätt för dig om du inte redan är bestämd att skaffa dig en specifik yrkestitel. Många program påminner lite om varandra och det kommer alltid finnas kurser som kan kännas mer eller mindre roliga. Precis som livet. Men när livet runt omkring är underbart, och studierna får dig att känna att du har hela världens möjligheter framför dig, ja, då känns det ändå rätt. Enligt mig.

Vad som är viktigt för dig vet ingen annan än du; Hur väljer du?

Bilden är från Öppet Hus på Campus

 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *