Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Att studera Service Management

Hej på er, 

Nu börjar det närma sig slutet på ansökningsperioden för höstens kursstarter. Har du funderat på att läsa Service Management med någon av de tillhörande inriktningarna? Då tycker jag i alla fall att du ska söka! Jag läser nu min sista termin på programmet och det har fått mig att växa något enormt, därför tänkte jag nu berätta hur jag har upplevt min studietid på Campus Helsingborg. 

Hösten 2017 gick mitt flyttlass från Växjö, 2 timmar från Helsingborg, och jag flyttade in i en andrahandslägenhet på Råå. Jag ska inte sticka under stolen med att jag tyckte de var super jobbigt, något som jag tror är vanligt för många. Speciellt om man som jag kommer direkt från gymnasiet. Jag föll dock snabbt in i en vardag där jag skapade rutiner, vilket blev viktigt för mig. Själva studierna i sig blev också ganska tufft för mig till en början då det var en stor omställning från gymnasiet. Men därför blir det också viktigt att redan från början se till att hitta studierutinerna också, och att du är medveten om att det förväntas att du studerar ca 40h/veckan, vissa kurser kräver såklart mer än andra. 

Nu sitter jag ändå här efter tre år och även jag har klarat studierna utan problem. Därför tror jag inte att det kommer vara ett problem heller om det är en oro för dig. Genom åren har vi fått läsa massor av spännande kurser. Dem som har varit mest intressanta för mig är absolut marknadsförings- och organisationskursen (år 2), första inriktningskursen i retail (butiksplanering, år 1) och kursen om strategi och verksamhetsstyrning (år 3). Det som alla dessa kurser har gemensamt är att de har med saker att göra som jag kan tänka mig att arbeta med, någon form av organisationsstyrning. Vilket innebär någon form av projektledning eller roller som kräver ansvar.

Om du har några frågor om programmet eller dem specifika inriktningarna nu innan ansökningsperioden stänger, tveka inte att höra av dig. Antingen till Julia som styr @servicemanagement på Instagram eller till institutionens studievägledare på studievagledning@ism.lu.se. 

10 april, 2020

Inlägget postades i

Studier

3 comments

  1. Dimitrina Vasileva

    Nej, logistics service management ar ett eget kandidatprogram. Halften av kurserna lases gemensamt med studenterna pa service management-programmet. Ovriga kurser ges i samarbete med Lunds tekniska hogskola, LTH.

  2. Elements of Style

    Efter avslutad utbildning pa 180 hogskolepoang kan du ansoka om en filosofie kandidatexamen i logistics service management med huvudomrade service management. Pa engelska: Degree of Bachelor of Science in Logistics Service Management, Major: Service Management. Las mer om att ta ut examen.

  3. Alicia Beauty

    Ja, det maste du. Det finns ingen mojlighet att byta inriktning sedan du paborjat service management-programmet, sa 8 tank pa att soka till och tacka ja till den inriktning du helst vill studera.

Kommentarsfältet är stängt.