Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Att omsätta teori i praktiken

I detta nu är vi tvåor mitt uppe i en period av intensivt tentaplugg. På onsdag i nästa vecka är det dags att tenta av första delmomentet på kursen, ett moment med tyngdpunkt på marknadsföring av serviceverksamheter. Ingen mjukstart av terminen här inte, så man kan lugnt säga att vi kastats in i hetluften på en gång!

Så här med ett år avklarat av utbildningen har man börjat lära sig hur man bör gå till väga inför tentor. I alla fall har jag lärt mig vad som fungerar bäst för mig, för det gäller såklart att hitta sina egna och högst personliga knep. Till er som är gröna på Campus är mitt hetaste tips att börja läsa redan från början. Då slipper man det där panikplugget och kan “dela upp” det hela så man har gott om tid över även för annat.

Fast det kanske viktigaste av allt är att försöka göra en brygga mellan teori och praktik. Att försöka se hur det där man läser i kurslitteraturen faktiskt tar sig uttryck i verkliga livet. För denna kurs, där vi läser om hur man kan arbeta med att utforma servicelandskap och fysiska miljöer, fann jag ett utmärkt sätt för att genomföra detta. Det innefattade nämligen ett besök på nya Väla. Förutom att jag kunde analysera design, ljussättning, skyltar och mötesplatser kunde jag dessutom unna mig en härlig shoppingtur.

Det var en verklig win-win-situation!

08 september, 2011

Inlägget postades i

Tentaplugg

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *