Att hantera stress

Hej på er!

Tänkte berätta till er vad jag gör då jag är stressad och det känns som hela världen vill falla på en.

Ibland kan det kännas som att tiden inte räcker till för allt man borde göra. Skola, jobb och andra hobbyn pressar på som aldrig förr. Då jag känner mig stressad brukar jag släppa allting för en tid. Jag tar fram ett papper och skriver upp allting jag borde göra och när det skall vara gjort. På detta sätt får jag en överblick över vad jag måste göra. När du vet vad du skall göra är det lättare att hitta tid för allt. Ta hand om det som är viktigast först, t.ex. att plugga till en kommande tenta. Du måste även komma ihåg att göra något som får dina tankar helt och håller bort från det som får dig att känna dig stressad. Kanske det är att kolla på en film, gymma eller gå ut och gå. Själv brukar jag gymma eller fotografera. Hjärnan behöver vila nu och då. Du lär dig lika mycket (tror jag) om du pluggar fyra timma i sträck eller pluggar fyra gånger 45 minuter och har en 15 minuters paus mellan varje 45 min.

Detta var mina tips för idag.

Ha det bra!

Wille

Om Wilhelm Öhman

En glad finne som har flyttat till Helsingborg från Helsingfors för att plugga det jag gillar. På fritiden fotar jag mycket och älskar att träna! Frågor? Maila: wilhelm.ohman@gmail.com
Det här inlägget postades i Health, Studentliv, Tänkvärt. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. min kära moder är lärare och har studerat en heldel just kring inlärning forskare har kommit framtill att hjärna “bara” kan suga i sig information i 45 minuter sedan behöver den en paus på minst 5 minuter för att smälta informationen.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt