Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Ansökan till höstterminen 2018

Hallå där!

I dag hade vi öppet hus på Campus, det var fler besökare än vad jag hade räknat med faktiskt! Det fanns montrar för alla de olika programmen som finns på Campus, vilket är fler än man kan tro. Vi var ganska många studentambassadörer som arbetade i Service Management-montern men det är ju också ett program med många olika inriktningar. Öppet hus är till för alla som vill veta mer om utbildningarna innan man aktivt söker in. Ansökningen öppnar, om jag inte minns helt fel, I DAG! Så, sök sök sök.

Här är en bild på när jag känner mig viktig med Universitetets logga på bröstet!

Här ovan är en bild på vår fina monter. Tulpaner gör allt så himla mycket trevligare! Jag fick bland annat frågor som ”Vilken Service Management-utbildning ska jag välja om jag vill driva och leda ett helt företag?” och ”Ska jag välja Service Management inriktning Retail eller Logistics Service Management, vad är skillnaderna?” under dagen. Givetvis, om du frågar mig som läser Logistic Service Management kommer jag att rekommendera det. Det är ju detta JAG tycker är intressant och detta som engagerar mig. Kortfattat är alla programmen breda och du får en bra grund i ekonomi, ledarskap och service. Allt handlar om vilken bransch du finner mest intressant. Din inriktning hindrar dig däremot inte om du i framtiden vill arbeta i en annan bransch.

Service Management, här finns tre olika inriktningar; Hälsa, Retail, Turism & Hotel. – Här läser du ca 75% Service Management och 25% inriktning. För mer info om programmet läs HÄR.

Logistic Service Management – ca 50% Service Management och 50% Logistik. För mer info om programmet läs HÄR.

Equality and Diversity Management (förkortat EDM) – ca 50% Service Management och 50% inriktning. För mer info om programmet läs HÄR.

Detta var lite sådant vi pratade om i montern och på vår presentation av programmet som vi också hade i en av Campus hörsalar. Här var vi en från EDM, jag från Logistik, en från Turism och en från Retail som berättade lite om hur vi tycker det är att plugga Service Management. Enligt mig – bästa utbildningen! Har ni frågor så kontakta gärna mig eller studievägledare för mer info. Ha det så bra!

Julia