Att fira Valborg som student

Hej alla läsare!

Denna härliga söndag känns det motigt att sitta inne och skriva på vår uppsats. Men då dagarna rinner iväg känner jag att en dags extra arbete kan göra gott inför veckan. På tisdag är det nämligen bara tre veckor kvar till inlämning.

Jag tänkte dock inte bli långrandig om vårt uppsatsskrivande utan istället berätta kort om en av årets aktiviteter för oss studenter på Lunds Universitet, nämligen Valborg. Valborg gissar jag att de flesta av er känner till och mina Valborgsminnen sträcker sig långt bak i tiden och består till majoriteten av körsånger om våren, stora eldar, lek och fiskedam. Då jag kommer från Göteborg har dock på senare tid Cortegen varit den stora Valborgsattraktionen. Men för att återkomma till hur det är att vara Lundastudent på Valborg så innebär det en packad picknickkorg full av godsaker, ett gäng goda vänner och en tripp till Lund. Firandet börjar på tidig morgon och när tåget väl kommer till Lund vid tiosnåret invaderas statsparken av glada studenter som trotsar väder och vind för att fira denna högtid tillsammans. På kvällen bryts parkfirandet upp för en utekväll på en av Lunds flera nationer eller för de som vill så finns möjlighet att vara mer traditionell och gå och se på eldarna i Domsten.  

För alla er som missade årets Valborgsfirande, var lugna, det finna alltid en möjlighet att trotsa vädret nästa år igen.

Ha det gott!

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt