Nu är det dags för julkänsla!

Hej!

Nu när vi ställt om till vintertid och den tjockare kappan har börjat användas så har jag fått en riktig vinter-feeling. Vad kan man då som student göra här nere i Skåne för att få lite extra julstämmning?

Malmö Opera.
Istället för att gå på bio för att komma in i värmen från kylan kan jag tipsa om att istället gå på opera. Malmö Opera har en hel uppsättning med bland annat Figaros Bröllop och Snödrottningen som spelas just nu. Dessutom är det billigare än bio för vi får studentpris och kan gå för en ynka 100-lapp! Dessutom får man känna sig lite extra kultiverad, haha!

Köpenhamn.
Något jag faktiskt glömmer bort är hur otroligt nära vi har det till Danmark. Några stationer med Öresundståget så är man i ett annat land. Nu i November och December så har nöjdesparken Tivoli massa events. Tivoli har ett julfirande från den 19 november- 3 december. Tivoli är då julpyntat och det bjuds på julshower och annat fint 🙂 Dessutom är det väldigt lätt att ta sig dit då de ligger precis bredvid tågstationen.

Fredriksdals julmarknad.
Om man inte orkar röra sig fullt lika långt som till Danmark eller Malmö så anordnar Fredriksdal (som inte ligger långt från Campus) en årlig julmarknad den 2-4 december. Det byggs upp olika små stånd, det tänds ljus och spelas musik. Supermysigt! 🙂

Det här var bara tre förslag av många. För det finns alla möjliga marknader och konserter både i Helsingborg, Lund och Malmö. Så mitt tips är att försöka ta en paus från skolböckerna i december, om endast för en dag, för att hinna med att få lite julkänsla.

/Vendela

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt