Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

VD:n har ordet

Tjena, tjena! då var dags för ny uppdatering igen.

När jag pratar utbildning får jag ofta frågor som liknar: “service management, vad gör man då egentligen?” eller: “jaha.. så det e hotell o sånt då, eller?” Efter snart sex terminer kan jag fortfarande inte ge ett mer detaljerat svar än: “ja, typ fast jag läser inriktning retail”.

Svårdefinierat eller ej, vi läser iallafall massa kurser som både är roliga och lärorika. En sådan kurs är den vi läser nu, i skrivande stund faktiskt. Kursen som heter Kreativitet och Affärsutveckling, går ut på att vi i grupper om 4-5 studenter ska starta en fiktiv fysisk butik och skriva en tillhörande affärsplan. So far har det varje jätteskoj och framförallt lärorikt då vi fått lära oss om hur man bedriver handel och företag vilket ju kan vara bra att ha med sig i bagaget om man nu nån gång vill “pröva vingarna” som entreprenör. Jag har hamnat i riktigt härlig grupp av sköna personligheter så jag tänkte ta tillfället att ta en pratstund med en av dem och introducera hen för er läsare. Lotten föll på Ellen, vår VD (självutnämnd…)

______________________________________________________________

Här har vi “EB” i egen hög person, eller “President” om hon själv får välja

Namn?

Ellen “EB” Berglund räcker gott och väl.

Ålder?

22.

Civilstånd?

Singel! … (och sökande hehe.)

Bor

I en lägenhet i Lund.

Favorit-“life quote”?

åh, gud. Jag gillar bara massa cheezy quotes. Min favorit måste noga vara: “allt händer av en anledning.

Favoritplats?

Florida, helt klart.

All time bästa juklappen du fått?

Åh, asså det var en systemkamera jag fick när jag var 13. Jag hade aldrig fått en teknisk pryl, jag blev sååå chockad.

Vem inspireras du av? 

Amanda Olsson såklart! hon är min bästa kompis, hon får mig att vilja bli en bättre människa varje dag!

Vad är lycka för dig?

Lycka för mig är att öppna en flaska rödvin och dela en pizza med mina fantastiska vänner! Det är livet.

Vilken pizza äter du då?

Asså det finns två typer av pizza, gäller det “ful-pizza” så ska det vara en hawaii med mild kebabsås på. Men är det “fin-pizza” vi snackar om, så ska det vara den vanliga du vet: prosciutto med parmesan!

Bästa feststället i Lund?

Casan på Malmö nation – har aldrig haft en tråkig kväll när jag varit där. Fast man behöver några i drinkar i kroppen…

Ditt absolut roligaste minne från studenttiden här i Lund?

åhh, men gud vilken SVÅR fråga! det finns så många att ta upp. fast HAHA… Gustafs utflyttningsfest! OMG! det hände såå mycket knas den kvällen. (Amanda, AKA Creative Director, instämmer entusiastiskt)

Vad hände? Berätta mer.

Nej men… det finns inget att säga.

(Gustaf, gruppens CSR-ansvariga, öppnar munnen för att säga något men då ger EB honom en blick som bara en VD kan ge).

Det räcker med information där!

Alright, vi går vidare. Vad blir vårens stora händelse?

Ja… det var en svår fråga igen. Det går ju inte att veta så här på förhand men jag tror att Lundkarnevalen  blir RIKTIGT kul! men Valborg är alltid kul ju och Vårbalen i Helsingborg såklart!

Ja men vilken pang-vår vi har framför oss! avslutande frågan då: vad är det bästa respektive sämsta med att vara i samma projektgrupp som undertecknad?

Haha! det bästa är att han är väldigt rolig, han får oss att skratta väldigt ofta.

och det sämsta?

det sämsta… ja, men han är ganska ofta lite sen och tar lååånga och mååånga akademiska kvartar.

okej! tack, känner mig (delvis) smickrad! Ett stort tack till att jag fick intervjua dig!

tack själv!

______________________________________________________________

Så där, då var terminens andra inlägg i land. Nästa gång befinner jag mig förmodligen i en österrikisk skidbacke – ser mycket framemot det!

Auf Wiedersehen!

 

07 mars, 2018

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *