Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Våffeldagen!

En helg med sommartid + våfflor = <3
Även om det inte känns som vår kan vi väl låtsas. I helgen har jag till och med haft uteserveringspremiär! Det gick med lite värmelampor och förhoppningsvis går det snart utan.

Denna vecka hade vi inlämning på de sista uppgifterna i metodkursen. Vi har arbetat med kvantitativ metod och lärt oss grunderna i ett statistikprogram och hur man kan gå tillväga för att analysera material. Vi har också fått formulera en forskningsfråga och göra en forskningsplan, vilket var skönt då det blev en smygstart på uppsatsarbetet. Slutligen har vi analyserat en vetenskaplig text och diskuterat uppsatsstruktur, vilket också var en bra förberedelse inför uppsatsen som nu kommer ta fart.

Jag och min skrivpartner har haft ett första möte med vår handledare vilket var väldigt givande. Det var skönt att diskutera våra tankar och få feedback för att kunna arbeta vidare och utveckla våra idéer. Denna vecka har vi föreläsningar om de olika uppsatsdelarna och därefter erbjuds frivilliga skrivseminarier, där det finns hjälp att få i akademiskt skrivande. Annars är det mycket självständigt arbete med handledarträffar med jämna mellanrum, så det krävs en del disciplin. Men det ska bli skönt att enbart kunna fokusera på uppsatsen nu när de andra kurserna är avklarade.

Hoppas ni unnat er en våffla idag!

/Sofia

 

 

25 mars, 2018

Inlägget postades i

Studier

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.