Utlandstermin inför år tre

Halloj bloggen!

Ibland tar skolan över lite väl mycket men tänkte slänga in ett inlägg iallafall!
I fredags var det deadline för ansökan om utlandsstudier så tänkte prata lite om det. För mig har möjligheten att kunna studera utomlands varit en väsentlig del för mig och mitt val av universitet eftersom resa är det bästa jag vet. LYCKA att få gå på Lunds Universitet och ha möjlighet att söka bland såå många olika skolor runt om i världen. Nackdelen är väl att konkurrensen är otroligt hård så jag får nog ha ett rejält lass med is i magen och se hur detta slutar.

För dig som kanske funderar på att resa eller att studera kan det nog vara bra att veta att tre års studier inte låser en från att resa och upptäcka världen. En fördel med att studera utomlands är att trots allt arbete kring val av kurser, CVskrivande osv så är det ändå ett gyllene tillfälle att på ett hyfsat enkelt sätt upptäcka ett nytt land. En jämförelse som man kan tänka sig är att backpacka till ett land där det krävs visum och du inte får vistas en längre period i landet utan uppehållstillstånd medans under utlandstermin behövs givetvis visum men du kan även försäkra myndigheter och liknande att du enbart är i landet för att studera.

Själva proceduren har tagit mycket tid för att dels skriva CV och Statement of purpose (ett slags motivationsbrev) som givetvis bör vara på engelska, dels att leta upp relevanta skolor som dessutom har de kurser som motsvarar vårt program. Utlandstermin sker under termin fem, alltså höstterminen för årkurs tre och vi inom Service management måste läsa en kurs som innehåller redovisning och strategi och en kurs som innehåller ledarskap. Så nu återstår helt enkelt att vänta på besked och kämpa på med kursen vi läser nu.
Det var min lilla update för stunden! 🙂

Ha det gött!
/Nora

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt