Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Utlandsstudier i Australien

Hello mates,

I mina blogginlägg får du följa mig och min utlandsvistelse i Melbourne, Australien. Jag studerar sista året på Service Management med Retail inriktning på Campus Helsingborg och är på utbyte en termin utomlands. Jag hoppas mina blogginlägg kan inspirera er där hemma att antingen ta chansen att studera utomlands, eller så är ni kanske bara nyfikna på hur det är att uppleva och bo i Australien.

20140709_101338
Jag för 2 månader sen på väg till flygplatsen

Ni studenter där hemma har precis börjat er termin medan jag är snart halvvägs in i min, vilket känns lite konstigt. Medan ni har haft en underbar och ovanligt varm svensk sommar, har jag suttit i skolan och pluggat på dagarna och försökt komma in i rutinerna. Jag började min termin  i slutet av Juli och är därför mitt uppe i plugget vid det här laget. Givetvis är det mycket att försöka förstå i början och att lära sig allt på engelska är både det svåraste och mest lärorika man kan göra. Allt ifrån kulturskillnader, anpassning till skolsystem och leva i ett annat land är den största utmaning jag har haft hittills i mitt liv.

Att studera utomlands är väldigt annorlunda till hur vi har det där hemma. För det första läser man fyra mindre kurser parallellt under terminen. Min termin på University of Melbourne består av 12 veckors lärarledda aktiviteter, sedan en veckas tentaplugg för att sedan ha tre veckors tentaveckor där man skriver tenta i de kurser man har valt. Givetvis kan kurserna variera om man har tenta eller inte, men oftast har man någon slags examination i slutet av terminen. Det är också vanligt att universitet utomlands brukar grunda en del av betyget på hur aktiv man är på lektionerna och kan hålla en diskussion. Det påminner om vår typ av seminarium men är oftast flera gånger i veckan. Jag tyckte det var läskigt i början, men man ska veta att svenskar är generellt sätt bra på att prata på engelska i jämförelse med många andra länder. Så länge man försöker prata förstår de flesta vad man menar vilket känns väldigt skönt. Jag har hittills haft några inlämningar och det är mycket som ska göras samtidigt under veckorna och tiden bara flyger iväg känns det som.

Framöver kommer jag skriva mer om mina upplevelser av University of Melbourne och fantastiska Melbourne och Australien som jag rekommenderar alla att besöka. Hoppas ni vill följa mitt äventyr.

Stora staden Melbourne
Stora staden Melbourne

received_m_mid_1410491336140_bf8777331c305bf391_6

Cheers!

 

 

12 september, 2014

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *