Utbytesstudier

Hej hej!

Vi som pluggar på Campus har möjligheten att plugga utomlands en termin! Ansökningen var för några veckor sen så jag hade tänkt skriva lite om mina tankar o tips till er som går i ettan för när det är dags för er att ansöka.

De städer jag sökte till var: Vancouver (Kanada), Lisabon (Portugal), Singapore, och Nottingham (England).

vancouvervancouvervancouver-skylinelisabon

Genom att klicka på en länk så kunde vi se alla olika utbytesuniversitet som hela Lunds Universitet har avtal med. Vi som läser Service Management kan ansöka dels till avtal som alla på hela Lunds Universitet kan söka till men sen finns det även avtal som endast vår fakulitet kan söka till samt några avtal som bara vi på service management kan söka till.

Vissa avtal vi hade med andra universitet hade krav på att man skulle kunna läsa på ett annat språk tex spanska eller franska eftersom de inte undervisar på engelska. Om du skulle kunna klara av det så ökar det dina chanser på att få åka i och med att det är färre som söker dit. Studievägledaren berättade för mig att de populäraste resmålen är Australien, Kanada och England.

nottinghamsingapore

När man skickar in sin ansökan så rankar man universiteten baserat på vart man helst vill åka. Sen måste man bifoga sitt CV samt ett statement of purpose (ett brev som motiverar varför du ska få åka) som är skrivna på engelska. Skolan tittar även på dina betyg. Sen kommer det svåra, man ska försöka hitta kurser hos universiteten som ska stämma överrens med de som alla kursare läser här hemma i Sverige. Det tog såååå lång tid för mig och jag vet inte ens om det blir rätt till slut. Så försök att inte sitta kvällen innan för det tog betydligt längre tid än jag trodde!

Boka in en tid hos studievägledaren om du har tid och möjlighet för det hjälpte mig att få mer koll på läget. Sen arrangeras det även informationsmöten varje höst som förklarar hur processen går till 🙂

Så nu håller jag tummarna för mig själv för att jag ska få åka haha! Det vore så himla häftigt. Vi får se om mina betyg räcker till. Jag rekomenderar alla som är intresserade att söka och inte bli bortskrämda av den lite bökiga ansökningen. För om det blir just dig de väljer ut så kommer du få en termin du knappast kommer glömma 🙂

Trevlig söndag!

Vendela

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt