Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

UCSB

Halloj alla!

Här kommer en ny uppdatering från mig och jag tänkte berätta lite kort om UCSB och utbildningen här.

Så, utbildningen här borta i Kalifornien skiljer sig någorlunda från hemma i Sverige. Det första jag reagerade på var quarter-systemet. Qurter-systemet fungerar som så att det akademiska året är uppdelat i tre quarters (terminer) och så läser vi 3 kurser per termin. Det går alltså väldigt snabbt, vi är ni inne i vecka 6 nu och har precis haft midterms. Skolsystemet är fortfarande lite ovant och det är generellt många nya intryck varje dag. Det kan vara lite påfrestande ibland men då brukar jag bara stanna upp, andas lite, och njuta av att vara här.

Överlag är utbildningen och framförallt lektionerna väldigt intressanta och välutformade. Professorerna är generellt bra talare och väldigt inspirerande. Det finns även mycket skoj att göra som är kopplat till skolan/campus. Vi har ett kanonfint gym och en stor teater/biograf. Utöver det sker det olika event nästan varje dag. Amerikanarna är för övrigt galna i sina sporter (precis som på film, haha). Fotboll är väldigt stort här på UCSB, när det är match tar alla studenter på sig sina blå/guldiga tröjor (skolans färger) och hejar fram laget.

OCH HEADS UP LUNDASTUDENTER. Jag var på ett möte för amerikanska studenter som vill åka på utbyte till Sverige/Norge/Danmark. Vi var två Lundastudenter som var där och representerade universitetet. På plats var även två amerikanska studenter som spenderade förra akademiska året i Lund och som berättade om sina upplevelser. Det var kanonkul och för att skryta lite så verkade Lunds universitet vara mest populärt. Lund hade även skickat med ”cool stuffs” som föreläsaren så fint sa, så nu går ett 50-tal amerikanska studenter runt med bokmärken och vykort från Lunds universitet. Kul! Alla verkade supertrevliga, vi får ta hand om dom nästa höst!

Tack för mig!!

// Linnea

 


Pluggutsikten varje dag.


Storke tower.


(Jag var tvungen att ta ett kort supersnabbt på vykorten som delades ut, vackra Lund!)

09 november, 2018

Inlägget postades i

Studentliv Studier Utbildning

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *