Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Tummen upp!

Tillsammans med ett tjugotal andra studenter på Campus har jag förmånen att kunna blanda mina studier med alltifrån skridskoåkning och halloweendiscon till pysslande med pärlor och cernitlera. Jag är nämligen engagerad i det fantastiska projektet Näktergalen där jag fått privilegiet att vara mentor och förebild för världens härligaste 9-åring!

Näktergalen är ett ideelt projekt som bygger på ett samarbete mellan Campus och Helsingborgs grundskolor. Rent praktiskt innebär det att jag en gång i veckan träffar tjejen som jag är mentor för och hittar på roliga aktiviteter tillsammans, och det är utan tvekan bland det bästa som jag gjort på Campus hittills! När jag i höstas fick reda på att man sökte mentorer till det här projektet var jag inte sen att tacka ja. För min del kändes det verkligen som en satsning som jag skulle gett min högra arm för att själv få vara med om när jag gick på låg- och mellanstadiet; att lära känna någon som (nästan) var vuxen men som varken var lärare eller förälder. Helt enkelt en schysst kompis som man kunde träffa och ha skoj med. När jag för första gången fick träffa mitt mentorsbarn var jag, sanningen att säga, ganska skraj för att hon skulle tycka att jag var tråkig, stel och alldeles för vuxen. Nu idag, fem månader senare, kan jag glatt lugna er med att jag lyckligtvis hade barnasinnet i behåll och har varit med om ett otroligt spännande möte!

Med det här vill jag tipsa alla intesserade av att ta tillfället i akt att söka till Näktergalen inför nästa säsong. För mig har det verkligen gett perspektiv på livet och jag har lärt känna en fantastisk människa som jag förmodligen aldrig skulle kommit i kontakt med annars. Om hon bara lär sig hälften så mycket som jag lär mig av henne så kan jag vara nöjd!

Psst… Läs mer om Näktergalen här – det kommer ge er minnen för livet!

20 februari, 2011

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Secured By miniOrange